Internetul reprezinta painea noastra cea de toate zilele pentru multi. Ne este destul de greu sa ne imaginam o viata in care sa nu stim mereu ce fac prietenii nostri datorita Facebook-ului, sa cumparam ziare sau sa ne uitam la televizor pentru a afla ce se intampla in lume, sa stam cu ochii lipiti de televizor pentru a vedea videoclipul sau filmul preferat sau sa dezbatem anumite lucruri, iar pentru a le clarifica sa cautam intr-o carte – si cine stie daca gasim raspunsul in ea?
Acum, nu e nevoie decat sa introducem pe Google cuvintele cheie si am gasit rezultatul la cam orice intrebare; chiar si daca intrebi „care este sensul vietii” vei gasi raspunsuri, mai mult sau mai putin relevante.
Romanii beneficiaza si de faptul ca viteza internetului in tara noastra este una dintre cele mai mari din lume, depasind tari ca Suedia, Regatul Unit sau Statele Unite ale Americii. Acest lucru se datoreaza, in primul rand, vechilor retele de cartier. Acestea ocupau un teritoriu mic si deserveau un numar mic de oameni, lucru care a facut ca viteza internetului oferit sa fie mare si de calitate. Astfel a fost usoara si trecerea la fibra optica.
In momentul in care companiile mari de telecomunicatie au dorit sa preia monopolul, au trebuit sa ofere viteze si o calitate mai buna decat vechile retele de cartier, precum si un pret convenabil. Astfel, am ajuns sa avem una dintre cele mai dezvoltate retele de internet din lume.
In 2013, ne aflam pe locul trei mondial. Acum, am scazut trei pozitii, insa viteza este in continuare una superioara. In fata noastra se amplaseaza momentam Hong Kong, Coreea de Sud, Singapore, Japonia si pe locul cinci, tara sfanta, Israelul. Tinand cont de puterea economica a acestor state, precum si dezvoltarea superioara a comertului electronic, nu ma surprinde. Tot suntem printre cei mai buni.