Orice parinte isi doreste ca micutul lor sa fie foarte bine crescut, educat si sa stie sa se comporte in orice situatie. Este normal ca fiecare dintre parinti sa isi doreasca acest lucru insa trebuie sa avem la metodele prin care alegem sa ne educam micutul.

Multi parinti considera ca daca vor aplica violenta in cazul educarii copilului vor avea si rezultate. Ei bine, acest lucru este imposibil deoarece niciodata un copil nu se va educa folosind violenta.

Indiferent de varsta, copiii au nevoie de sentimentul de protectie oferit de cadrul familial. Primele persoane la care se cauta suport, in primul rand moral, trebuie sa fie parintii. De aceea ideal este ca mami si tati sa isi castige si rolul de prieteni.

Niciun copil nu va mai apela la ajutorul unui parinte daca a mai facut asta, iar parintele nu numai ca nu l-a inteles, dar a avut si o atitudine ofensiva. Pe masura ce creste, directia in care i se va dezvolta personalitatea depinde de tine, ca parinte.

Nu iti doresti nici ca micutul tau sa fie un copil exagerat de timid, retras, speriat, care se ascunde atunci cand in casa vin persoane pe care nu le cunoaste, dar nici un copil rebel. Undeva intre aceste doua extreme se afla rezultatul unei educatii sanatoase. Pedepsele corporale scad stima de sine a copilului si il umilesc, mai ales daca sunt in public.

In timp, va invata sa se ascunda de cei care il pot pedepsi si se va expune unor pericole pe care nimeni nu i le-a explicat. Retragere in sine, minciuna, teama, comportament brutal fata de altii: iata ce naste violenta.

Asadar, este foarte important sa facem astfel incat sa cautam cele mai bune metode de educare a copilului pentru a nu apela la metode drastice sau violenta. Astfel, copilul va intelege si nu va prinde ranchiuna pentru parinti.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *