nasa
nasa

In acest articol va voi prezenta trei experimente care au avut loc in America, care suna bine in teorie: sa mananci mult, sa stai in pat cu zilele sau sa consumi droguri. Practica, insa, s-a dovedit a fi cu totul altfel.

In 1970, oamenii de stiinta au facut un experiment prin care doreau sa afle daca exista anumite gene in corpul uman care sa te impiedice sa te ingrasi. Asa ca au incheiat cu niste detinuti o intelegere: acestia trebuiau sa consume 10.000 de calorii pe zi, iar daca se ingrasau, erau eliberati. Pe langa faptul ca acestia trebuiau sa consume mancarea de inchisoare, care nu era foarte buna, acestora li se facea si rau (printre simptome s-au numarat vomitatul, depresia, probleme cu intestinele), pe langa faptul ca, surprinzator, dar riscau sa devina dependenti de atatea calorii pe zi, dupa care vor fi trebuit sa treaca prin sevraj. Partea buna este ca s-a descoperit ca, intr-adevar, sunt gene care te impiedica sa te ingrasi, 33% dintre participanti avand-o.

In secolul XX, armata britanica si cea americana voiau sa descopere efectul drogurilor asupra soldatilor, mai exact, daca acestea ar putea sa fie folosite drept arme sau daca ar putea sa foloseasca destule droguri incat sa-i faca sa se sinucida. Soldatii au experimentat cu o cantitate atat de mare, incat unii au avut halucinatii cateva zile la rand, vorbind cu prieteni imaginari sau jucandu-se cu pisici care nu erau acolo. Ani mai tarziu, cativa soldati au actionat in instanta cercetatorii, acuzandu-i ca sufera de pierderi de memorie, halucinatii si au tendinte criminale, insa au pierdut, din moment ce acestia fusesera de acord cu experimentul.

Un studiu dubios mai recent a fost realizat de NASA. Dorind sa observe efectele gravitatiei zero asupra astronautilor daca ar zbura pana pe Marte, acestia ofereau 18.000 de dolari oricui era dispus sa petreaca trei luni intr-un pat, din care nu aveau voie sa se ridice decat pentru niste teste, din cand in cand. O astfel de lipsa de activitate duce la atrofierea muschilor, cedarea sistemului osos, pe langa alte probleme. Dupa acest studiu, oamenilor li se ofereau doua saptamani de reabilitare, in care prin exercitiu fizic reinvatau sa faca anumite miscari care sunt de baza omului, atat de grave erau efectele asupra participantilor. Asa ca, nu se prea merita.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *