Parul gras este o problema, insa nici parul uscat nu e mai prejos. Daca ai parul uscat posibil ca la un moment dat sa il consideri plictisitor, intrucat arata la fel si inainte, si dupa spalare. Toata lumea are probleme cu parul la un moment dat, insa avand parul uscat acele momente sunt mai frecvente decat in cazul altora.

Parul uscat este de obicei asociat si cu o alta mare problema: matreata. Desi este mai adesea asociata cu un par cu tendinta de ingrasare, este cunoscut faptul ca si persoanele cu un par uscat au probleme cu matreata.

Cauzele care determina un par uscat sunt o diversitate de factori externi precum expunerea la chimicale, sampoane mai dure care le afecteaza, spalarea prea deasa cu sampon si altele. Factorii si influentele interne care cauzeaza uscarea parului sunt afectiuni si spre deosebire de factorii externi nu au o rezolvare la fel de rapida, intrucat cei externi pot fi mai usor inlaturati. Factorii interni care pot cauza parul uscat sunt: tratamentele medicamentoase, tratamentul impotriva cancerului, deficiente in nutritie sau o stare prelungita de boala.

In speranta ca parul uscat nu e un caz patologic, propunem cateva solutii pentru factorii externi care afecteaza in acest sens. Unul din motive fiind spalarea prea deasa a parului cu sampon, majoritatea oamenilor cred ca un par care „scartaie” de curat este si un par sanatos si prin urmare isi spala parul de mai multe ori pe zi. Samponurile folosite contin insa de multe ori agenti de curatare care pot sa spele chiar si uleiurile naturale pe care le contine parul, mai ales daca sunt spalari dese. Asta nu inseamna ca nu mai trebuie sa va spalati pe cap, dimpotriva, spalarea cu sampon stimuleaza glandele ce secreta uleiurile necesare parului, o perioada recomandata intre doua spalari de par ar fi la 3 zile.

Ingrijirea parului uscat tine cont si de pH, astfel samponul ideal pentru par uscat are un pH intre 4,5 si 6,7; daca nu stiti exact ce valoare sa folositi, o modalitate mai simpla ar fi sa nu folositi nici un sampon cu care nu v-ati spala nici pe fata. Daca nu face bine tenului, cu siguranta nu face bine nici parului. Unii oameni recomanda samponul pentru copii in acest caz, dar acesta are un pH mult prea ridicat. Samponurile cu aciditate mai ridicata sunt recomandate in acest sens.

Urmati aceste sfaturi si recomandari, intr-un articol urmator vor fi prezentate alte detalii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *