Blogroll

Categorii

Arhive

Formula 1 este un sport foarte frumos si apreciat de foarte multi oameni la nivel global. In ultima perioada acesta de venit din ce in ce mai tehnic si sportul a evoluat foarte mult. Nu vorbim aici doar despre tehnologia noua integrata, ci si de modul in care pilotii se pregatesc in exercitiile lor pentru a face fata situatiilor dintr-o cursa de F1.

Pilotii de F1 sunt printre cei mai bine pregatiti atleti la nivel mondial. Acestia intretin o serie de exercitii specifice pentru a putea rezista pe parcurusul unui eveniment F1. Nivelul de rezistenta si forta pe care trebuie sa il aiba pilotii de F1 este cu adevarat impresionant.

Gatul este o parte a corpului care este neglijata de majoritatea sportivilor. Pe cat ar parea de neimportant, gatul este una din cele mai importante parti ale corpului in F1. Gatul pilotilor este supus unor forte deosebit de puternice in cadrul unei curse. In timpul unui viraj gatul poate avea o greutate cu pana la 25 de kilograme mai mult din cauza fortelor gravitationale. Pilotii se antreneaza folosind niste aparate speciale pentru gat.

Bratele sunt de asemenea o parte deosebit de importanta in antrenamentul unui pilot de F1. Acestea trebuie sa fie suficient de puternice pentru a rezista fortelor gravitatinale si sa nu fie prea mari pentru a incurca pilotul. Acestia se antreneaza tinand in aer greutati cu bratele intinse pentru simula conditiile la care sunt supuse pe perioada cand sunt la volan.

Nu doar fizicul trebuie sa fie pregatit pentru forta si anduranta ci si psihicul. Pilotii de F1 trebuie sa fie foarte pregatiti psihic si sa fie mereu concentrati la tot ce se intampla in jurul lor. Nu numai ca ai zeci de butoane si functii pe care trebuie sa le urmareasca pe volan, dar trebuie sa aiba grija si de ceilalti piloti din jurul lor care circula la viteze in exces de peste 300 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Ce nu stiai despre maioneza

vin aug. 1 , 2014
Cartofii prajiti sunt serviti garnitura la diverse preparate. Dar pot fi si o masa consistenta, mai ales atunci cand ii servesti cu maioneza. Iata cateva […]
Mayonnaise