Blogroll

Categorii

Arhive

Rusia nu este o tara care se afla tocmai printre preferintele turistilor. Sigur ca pasionatii de istorie si de cunoastere sunt absolut fascinati de aceasta tara insa daca vorbim despre oamenii care prefera caldura, soarele si marea este normal ca acestia sa prefere o cu totul alta tara.

Oricum ar fi este foarte important si cu totul impresionant ca sa vizitati aceasta tara daca veti avea vreodata ocazia. Cu siguranta este o experienta unica care va va pune pe ganduri atunci cand vorbim despre istorie si cultura.

Piata Rosie se afla in Moscova, Rusia. Aceasta este una dintre cele mai frumoase piete datorita piesajului si a decorului impresionant.

e jur imprejur, cladiri care spun istorii. Zidul Kremlinului, rece si maret, ascunzand in interior o putere de multe ori malefica. Sub zid, Mausoleul lui Lenin, unde puteti inca sa-l vedeti pe Vlad dormind – intrarea e gratuita, doar dimineata, de 4 ori pe saptamana, si puteti avea ghinionul sa aveti parte de o coada foarte lunga.

Cand am intrat sa-l vad, in acel decembrie 1999, stateam rebegit cu mainile in buzunar, zgaindu-ma la coltisorul de fata pe care-l poti vedea, cand m-am trezit cu o mana care imi scotea palma din buzunar… Am intors brusc capul si am vazut figura grava a unui soldat rus… nu puteai sta cu mainile in buzunare in fata tovarasului Vladimir Ilici Lenin! Dar nu numai Lenin e aici… sub Zid gasesti inmormantata intreaga istorie a URSS – Maxim Gorki, Nikita Hrusciov, Iuri Gagarin, echipajul Soyuz 11, John Reed, dar si Brejnev, Stalin sau Cernenko. Singurul lider al URSS care nu s-a alaturat tovarasilor sub zidul Kremlinului este Hrusciov, inmormantat in cimitirul manastirii Novodevici unde de altfel se afla ingropat si primul presedinte al Federatiei Ruse, Boris Eltin.

Asadar, daca veti avea vreodata ocazia sa vizitati Rusia ar trebui sa faceti astfel incat sa nu ratati aceasta ocazie deoarece este una cat se poate de unica si impresionanta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Care sunt traditiile Sfantului Andrei

sâm nov. 29 , 2014
Nu mai este mult si urmeaza aceasta mare sarbatoare a crestinilor, si anume sarbatoare Sfantului Andrei. Romanii serbeaza cu strictete aceasta sarbatoare mai ales avand […]