Blogroll

Categorii

Arhive

Ospatarii sunt un mod prin care un restaurant este prezentat. Sunt ca o carte de vizita. Daca ceva nu merge conform planului, ei sunt cei care transmit comenzile si care primesc repercursiunile.

Chelnerii sunt acolo ca sa ne ajute, dar uneori, clientii fac meseria lor mult mai grea fara ca ei sa stie. Iata 5 lucruri pe care un ospatarul tau doreste ca tu sa le stii:

Locul tau in restaurant nu este aleatoriu. Atunci cand vine vorba de rezervari, fiecare restaurant are propriile lui reguli de conduita interioara, bazate pe o servire prin rotatie. De aceea, nu te supara sau nu o lua personal, daca vei primi o masa langa bucatarie, si nu langa fereastra.

Lasa-i pe ceilalti sa comande in numele lor. Ideal ar fi ca atunci cand ospatarul vine sa preia comanda, sa fie o singura persoana de la masa care sa spuna tot ceea ce doresc cei de la masa. Insa, in realitatea treaba nu sta chiar asa. Cand ceilalti vor sa comande, lasa-i sa comande in numele lor. Daca ii vei intrerupe, nu vei face decat sa-l confuzi pe bietul chelner. Lasa-l sa stie ce vrea fiecare persoana in parte.

Chelnerii nu-ti fura partenera/partenerul. Doar pentru ca ospatarii sunt politicosi si prietenosi, asta nu inseamna ca fac curte prietenei sau prietenului tau. Ei isi fac doar meseria, preluand comenzile voastre.

Ospatarii nu-ti pot citi gandurile. Comunica-i acestuia daca ceva nu ti-a placut sau daca ai vreo alergie la unele condimente. Doar asa, ospatarul iti va imbunatati experienta, si masa, din acel restaurant.  Daca te plangi direct managerului, inainte sa discuti cu ospatarii, nu vei castiga nimic.

Inceteaza cu substituirile. Ospatarii pot intelege daca ai anumite probleme de sanatate care nu iti permit sa mananci unele preparate. Cum ar fi alegerea unui alt tip de branza pentru burger sau un alt tip de sos pentru cartofii prajiti. Totusi, cand aceste substitutii devin ridicole si absurde, trebuie sa te potolesti. Trebuie sa intelegi ca atunci cand mergi intr-un restaurant, alegi nu sa iti faci propriul tau meniu, ci sa incerci unul specific pregatit de catre bucatarul restaurantului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul următor

Cum te-a influentat copilaria

lun aug. 4 , 2014
De cele mai multe ori copilaria este cea care ajunge sa aiba repercursiuni asupra aceea ce suntem astazi. Nu sunt putine momentele in care te […]
child