last minute

Pentru cei care nu au avut timp sa se gandeasca la planificarea unei vacante, in mijlocul verii se vor confrunta cu dorinta de a calatori, insa in egala masura si imposibilitatea de a mai gasi locuri libere. Din fericire exista oferte last minute insa ce nu stiu multi despre acestea este nu tot timpul sunt chiar cel mai avantajos plan. Iata cateva sfaturi pentru cei in astfel de situatii.

Cum se explica ofertele last minute

Cand sunt lansate astfel de pachete turistice inseamna ca o agentie de turism a rezervat un avion intreg, astfel ca pentru a nu ramane cu locuri neocupate lanseaza oferte finale la preturi mai mici. Doar ca asta te obliga sa fii spontan si sa merg in vacanta de cum gasesti o ocazie, uneori poate cu pregatiri de doar cateva zile.

De asemenea, operatorii de turism avertizeaza ca ofertele last minute vin de regula in perioade extra sezon sau la inceput si sfarsit de acesta. In astfel de perioade sunt sanse sa se mai gaseasca inca locuri libere la diferite zboruri si  locatii. Multe dintre ele insa pot ascunde de fapt o falsa promotie.

Sfaturi pentru oferte last minute

Pentru cei interesati de astfel de pachete turistice trebuie spus ca in principal sunt vizate zborurile charter, ce apartin agentiilor de turism ce inchiriaza un avion intreg. Astfel de locuri sunt limitate, deci nu sunt recomandate grupurilor. De multe ori biletele in avion nu sunt alaturate sau nici macar in apropiere unul de altul.

Merita de verificat ce locuri sunt disponibile la hotel. Nu se pot garanta locuri libere in acelasi hotel, uneori agentiile de turism optand pentru o colaborare cu locatii diverse, suplimentate pentru a face fata cererilor conform cu numarul de turisti ce s-au abonat la acelasi zbor si acelasi pachet turistic.

Daca esti in cautare numai de cazare este mai putin probabil sa gasesti variante de pret de tip last minute. Si in aceste cazuri se aplica aceeasi regula, a agentiilor de turism ce inchiriaza in avans si cand observa ca nu au locurile ocupate ofera cazarea respectiva la un pret mai mic. Poti insa sa mergi pe cont propriu si sa alegi o optiune din casute de vacanta pentru inchiriat in detrimentul unei camere de hotel; va fi mai ieftin si mai avantajos.

O alta recomandare este de asemenea legata de verificarea datelor firmei cu care vei colabora. Acolo unde preturile sunt chiar mai mici decat ofera piata pare deja ceva suspect. Asadar, fie ca este vorba de  un zbor cu avionul, de cazare sau de un pachet turistic ce le include pe amandoua se poate verifica firma ce in mod normal ar trebui sa aiba licenta si de asemenea sa fie inscrisa pe site-urile de specialitate.

Desi o vacanta este despre timp liber, relaxare si soare pana sa te bucuri realmente de asta ai de trecut si un test al rabdarii, in a alege minutios fiecare detaliu legat de sejurul dorit. Prefera sa nu te grabesti si sa nu alegi la intamplare orice oferta iti sare in ochi ca fiind mai ieftina.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *