Tourists
Tourists

Ajungi la punctul cand doresti sa calatoresti undeva departe, intr-un loc in care nici macar nu cunosti limba, dar esti entuziasmat de aceasta idee si abia astepti sa ajungi la destinatie. Insa de cele mai multe ori turistii ajung sa fie acele persoane care sunt deosebit de enervante. Nu fi un turist enervant si inainte de a pleca intr-o astfel de calatorie incearca sa te informezi cat mai mult posibil cu privire la destinatia ta, la obiceiurile de acolo si sa fii un om cu bun simt.

Ca tot vorbim de bun simt, odata ce ajungi la destinatia ta ar fi indicat sa nu stai si te plimbi dupa tine cu toate bagajele. Un rucsac sau un ghiozdan e  mai mult decat suficient cand vrei sa vezi o anumita parte a orasului sau a locului pe care vrei sa il vizitezi. Ai grija de ce lucrurile personale, dar in acelasi timp incearca sa nu dejranjezi prea mult cu acestea.

Doar pentru ca tu nu intelegi ce spun localnicii si acestia nu te inteleg la randul lor, nu inseamna ca ar trebui sa te apuci sa faci comentarii deplasate la adresa acestora. Si tu poti cade victima unor astfel de cuvinte din partea localnicilor, la urma urmei tu esti turistul, tu esti ciudatul.

Pentru a nu fi vazut ca un ciudat incearca sa nu iesi in evidenta cu modul in care te imbraci. Intelegem ca ai ales sa te echipezi cu o camasa inflorata in stil Hawaii si cu o pereche de sandale pe care le-ai cumaparat la reducere, dar asta doar in cazul in care destinatia ta include nisip fin si apa marii.

Chiar daca nu stii limba locala, incearca macar sa retii de acasa o serie de expresii care te vor putea ajuta. Un simplu „multumesc” sau „imi cer scuze” se pot dovedi a fi deosebit de folositoare.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *