Intotdeauna s-au facut diferite diferente intre femei si barbati. Daca in 2015 credem ca femeile isi permit sa fumeze pe strada si asta este o forma de a scoate in evidenta libertatea ne inselam amarnic. Aparent are aceasta libertate insa imaginea ce ajunge sa si-o creeze nu ii face cinste. Cert e ca am evoluat si daca intr-o vreme femeile erau numai bune pentru a avea grija de casa, copii, de sot si vazuta in umbra barbatului in societate acum lucrurile s-au schimbat.

Femeia isi aloca dreptul de a avea un job, chiar full time, de a fi om de afaceri si de a patrunde in domenii ce pana la un punct le credeam populate numai de barbati. Cu toate acestea societatea nu va „ierta” pe cele care isi permit prea multe:

  • Cand o atitudine guvernata de aroganta este adoptata femeia este vazuta ca isterica si fara bun simt. Agresiva, intepata, femeia va fi caracterizata in varii feluri nu tocmai placute. Asta spre deosebire de barbati care in aceeasi ipostaza se impun ca lideri.
  • Cand nu isi doreste copii. Parca nici macar nu ii sta bine intr-o astfel de postura caci ce poate fi mai placut decat asta? Cu toate acestea femeia are si ea dreptul de a-si trai viata si a alege sa faca copii dupa bunul plac si dupa posibilitati mai tarziu decat „media pe piata”. Ori dupa ce te-ai casatorit parca e musai sa faci imediat si acest pas.
  • Istoricul amoros. Pentru un barbat mai multe femei cu care a iesit denota ca este un barbat bine. Doar ca o femeie la fel de „experimentata” atrage dupa sine imaginea de femeie de moravuri usoare.
  • Curatenia in casa. Se spune ca o casnicie perfecta este cea in care poti scrie pe mobila prafuita acel dulce „te iubesc”. Nu traiesti intr-un muzeu si este de la sine inteles ca nici timpul nu te ajuta sa faci curatenie in fiecare zi. Cu toate acestea fata de un barbat o femeie va fi aspru criticata intr-o astfel de situatie.

Femeile sunt libere si totusi constranse de perceptii mai putin placute sa urmeze parca un ghid al societatii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *