Probabil ca stiti ca Microsoft Windows au achizitionat recent Nokia. Este de inteles ca noile telefoanele Nokia vor folosi ca sistem de operare Windows Phone. Cresterea previzionata in acest domeniu pentru cei de la Microsoft este una de asteptat avand in vedere acest aspect.

Wind Phone
Wind Phone

Un raport eliberat de cei de la IDC, spune ca in anii ce urmeaza, mai exact pana in anul 2018 cei de la Microsoft vor inregistra o crestere semnificativa pe piata smartphone-urilor. Se preconizeaza ca acestia vor creste in procente de la 3.5% valoarea actuala la 6.4%. Aceasta crestere de procente ar duce la scaderea procentelor pentru ceilalti ocupanti ai pietei.

In consecinta cota de piata dominata de cei de la Google cu sistemul lor de operare Android vor inretistra o scadere. Scaderea nu este una semnificativa avand in vedere procentul mare detinut in prezent de acestia. In prezent Android-ul este un sistem de operare care detine mai bine de 80 de procente din cota de piata. Pana in anul 2018 se estimeaza ca acestia vor scadea la 77.6%. Chiar si asa Google va domina piata si peste ceva timp, mai bine de doua treimi din piata fiind ocupata de acestia.

Nici cei de la Apple nu vor inregistra o crestere in viitorul aprorpiat. IDC mentioneaza ca procentul ocupat de acestia pe piata va ajunge la 13.7% de la cifra de 14.8cat este in prezent. Scaderea nu este una considerabila, acestia reusind sa se mentina oarecum intr-o pozitie stabila.

Pe de alta parte se preconizeaza ca incet incet Blackberry-ul va muri pe piata sistemlor de operare, asa cum s-a intamplat si cu sistemul celor de la Nokia.

In prezent piata sistemelor de operare este condusa de Android urmata la o distanta monumentala de iOS. Windows Phone ocupand a treia pozitie in acest top.

Alte sisteme de operare se preconizeaza ca vor detine o cota de doar 2.1% din totalul acestora pana in anul 2018.

De admin

Un comentariu la „Microsoft in crestere pe piata smartphone-urilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *