Orasul Iasi este unul din cele mai frumoase localitati ale Moldovei, avand o incarcatura istorica deosebita. Insa, pe langa istoria orasului, Iasiul este un oras studentesc- care atrage mii de studenti anual, dar si o localitate ce ofera o multime de atractii turistice, fiind o destinatie perfecta pentru o vacanta sau o sedere mai indelungata.

sursa: romaniatourism.com

 

Insa, din propria experienta, pot spune ca sistemul de transport din Iasi nu este foarte bine pus la punct: tramvaie si autobuze vechi, statii de asteptare neamenajate, foarte multa aglomeratie si lipsa unui orar a mijloacelor de transport in comun. De asemenea, o calatorie cu taxiul pana in alt cartier al orasului este destul de costisitoare, mai ales daca luam in calcul venitul mediul al unui student ce urmeaza facultatea in Iasi.

sursa: digi24.ro

 

Avand toate aceste lucruri in minte, am incercat sa gasesc o metoda mai buna de a calatori, mai accesibila ca pret, mai sigura, dar si mai rapida. Din acest motiv, am apelat la servicii de tip rent a car- aceasta varianta fiind o metoda de transport ce poate oferi libertate oricarei persoane ce doreste sa viziteze orasul in liniste, fara a fi constrans de situatia financiara sau de alte aspecte. Pe scurt, rent a car presupune un serviciu prin care un consumator nu trebuie sa isi mai faca griji cu privire la orarul transportului public (nici nu exista asa ceva in Iasi).

sursa: clubmetropolitan.ro

 

Inchiriaza o masina in Iasi

Tocmai din astfel de motive, am ales sa apelez la servicii de tip rent a car in Iasi, lucru care mi-a adus un grad de libertate mai ridicat, dar si costuri mai mici. Asadar, cu toate ca am apelat la astfel de servicii cand eram studenta, in prezent, de fiecare data cand ajung in Iasi, prefer sa continui traditia, inchiriind o masina de la compania Car Digi. De exemplu, la ultima calatorie, am optat pentru rent a car opel iasi, fiind extrem de multumita de serviciile companiei, dar si de parcul de masini existent.

sursa: car-rental-ro.com

 

Ideea este sa „cumperi” timp, dar sa fii si cugetat la buzunar si, din aceasta cauza, daca iti doresti sa faci o calatorie scurta in Iasi, iti recomand sa apelezi la serviciile Car Digi, unde vei gasi masini de cea mai buna calitate, preturi accesibile, dar si un procedeu simplu de inchiriere.

Insa, un alt lucru foarte interesant, atunci cand vine vorba de rent a car, este ca, odata ce o masina este inchiriata pentru o perioada mai lunga de timp, multe companii de profil ofera o serie de discount-uri. Adica, cu cat inchiriezi pe un termen mai lung masina, cu atat vei ajunge sa platesti mai putin. Astfel, in cazul in care esti nevoit sa pleci intr-o calatorie de afaceri, de exemplu, compania Car Digi iti ofera un pachet corporate:

  • Pentru perioade mai mari de 5 zile, pretul/zi este cel mai mic de pe piata aferent listei standard de 23 zile.
  • Pentru perioade mai mari de 45 zile, Garantia care se percepe este 0.

Serviciile rent a car- o alternativa perfecta la metodele traditionale de transport

Atunci cand ai nevoie de o masina pentru o perioada mai scurta de timp, ai putea constata ca inchirierea unei masini este una din cele mai bune idei, reprezentand o solutie excelenta de transport, fara cheltuieli prea ridicate.

sursa: visitalanya.com

 

De altfel, serviciile rent a car au si o serie de avantaje. Poate ca ai ramas fara masina doar pentru o perioada scurta de timp; sau poate ca ai nevoie de o metoda de transport pentru o luna de zile in timp ce te afli intr-un alt oras- fie in interes de afaceri, fie in vacanta. Insa, indiferent care ar fi situatia, o masina inchiriata iti va permite sa te bucuri de libertate, deoarece acest lucru te va elibera de dependenta impusa de sistemele de transport in comun- care sunt foarte aglomerate, dar si de taxiuri- care practica tarife destul de ridicate.

sursa: cetateanul.net

 

Insa, cel mai mare avantaj adus de serviciile rent a car, este descris de faptul ca vei putea trai intr-un oras nou- sau o localitate noua- temporar, fara a depinde de sistemul de transport in comun, oferit de catre autoritatile locale.

Blogger: Cristina M.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *