ceoComunica

Nu evita conversatiile mai dure. Cu cat mai dificila pare o conversatie, cu atat mai curand trebuie sa se produca. Anularea acestor discutii creaza efectul de bulgare de zapada: problema continua sa creasca, sa devina mai provocatoare si mai ales, va deveni mai greu de confruntat.

Fii increzator, dar si umil

Increderea si umilinta nu se exclud reciproc, iar liderii adevarati le au pe amandoua. Increderea se refera la a crede in tine si in a sti ca esti capabil de orice iti pui in cap. Umilinta consta in a crede in puterea si potentialul celorlalti. Iti permite sa empatizezi, sa intelegi si sa ai incredere in altii.

Prin valorificarea puterii increderii in sine si a umilintei permite unui lider sa fie suficient de constient pentru a accepta faptul ca nu vei putea si nu ar trebui sa incerci sa faci si sa stii totul. Ar trebui, in schimb, sa te asiguri ca echipa ta are parte de toate resursele de care are nevoie pentru a fi de succes. Succesul echipei tale inseamna succesul tau propriu.

Respecta pe cei din jur

Nu trebuie sa te afli intr-un rol formal de lider(manager la locul de munca sau directorul vreunei organizatii) pentru a putea fi considerat un lider adevarat. Un lider este acel cineva care face diferenta in vietile altora, care reprezinta ceva, indiferent de faptul ca acesta realizeaza asta sau nu. Fiind lider poate fi la fel de simplu ca atunci cand ai da sfaturi sau atunci cand ai exemplifica valori catre ceilalti din jur, valori pe care ceilalti le respecta si pe care doresc sa le indeplineasca.

„Poti face asta” iti vei aminti tie insuti, „Ai mai condus sedinte pana acum”. De aceasta data de fapt , este ceva diferit. De aceasta data a fi presedinte este un lucru ce te sperie, pentru ca nu mai esti doar presedintele clasei sau seful de grup al grupei din care faci parte la facultate, insa tinand cont de cele de mai sus. sigur vei ajunge stapan pe sine.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *