Google LensVa aduceti aminte de lentilele de contact Google ? Ei bine acestea sunt acum pregatite sa fie eliberate in comert de o mare companie farmaceutica din Elvetia, numita Novartis.

Cele doua mari companii au anuntat ca Novartis va folosi sub licenta tehnologia Google pentru a crea o serie de lentile de contact speciale destina pacientilor diabetici. Aceste noi lentile de contact vor analiza fiecare element al ochilor si va oferi informatii in timp real cu privire le modul in care evolueaza nielul de glucoza din corpul purtatorului. Datele colectate vor fi trasmise wireless catre un telefon mobil sau un laptop pentru a putea fi colectate si monitorizate.

Novartis se pare ca are planuri mari si ca nu se va opri doar la monitorizarea nivelului de glucoza din corpul purtatorilor. Acestia au de gand sa trateze lumea de presbyopia. Persoanele care sufera de aceasta boala nu pot citi fara ajutorul ochelarilor, situatie ce Novartis doreste sa o rezolve cat mai curand posibil. Compania a luat in considerare posibilitatea de a implanta lentilele direct in tesutul ochiuliu. O idee care suna destul de hight tech, dar in acelasi timp e una care apre a fi destul de dureroasa.

Desi tehnologia se afla abia la inceput este destul de greu de FDA va fi de acord cu aceasta optiune. CU siguranta ca va trece ceva timp pana cand acest concept va fi legalizat si va putea deveni realitatea.

Avand in vedere la cat de repede avanseaza tehnologia este foarte posibil ca pana la sfarsitul anilo 2030 sa deveni adevarati ciborgi intrucat tehnologia pare sa rezolve unele probleme ale corpului uman. Asadar filmele SF in care vedem masinarii cu tesut uman nu ar fi la fel de indepartate precum am fi crezut.

Un lucru este sigur insa, aceste lentile de contact par a fi un proiect Google X care cu siguranta va deveni realitate in viitor apropiat.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *