invitatie de nunta

Evolutia invitatiilor de nunta ne demonstreaza ca acolo unde exista creativitate si mijloace se pot crea stiluri dintre cele mai variate. Acestea au aparut ca o necesitate, intrucat anuntau viitorii invitati despre marele eveniment. Ele au un scop bine definit, din care partea estetica nu este de omis. Pana la urma cu totii stim modul in care evolueaza un astfel de plan, primirea unei invitatii, confirmarea ulterioara. De asemenea, stim cu totii ca  marele eveniment este important si nu invitatia in sine. Cu toate acestea, invitatia are si ea un scop si acela este si de a impresiona.

Alegerea invitatiei nu are cum sa nu tina cont de tipul de nunta – tema, stil, decor, tonuri alese, etc. Fiecare detaliu conteaza. Asadar de unde si cum incepi? Cei mai multi prefera sa exploreze tot felul de colectii de invitatii de nunta, pentru a se inspira, cautand de la invitatii nunta elegante pe www.invitatiedenunta.ro pana la cele haioase sau clasice, pentru a-si da seama ce anume le este pe plac. Iata cateva repere in acest sens, care sa te ajute sa iei o decizie:

Textura papetariei

Tipul de hartie conteaza mai mult decat crezi. Poate ca ai patit si tu sa te tai in hartie, ceea ce este neplacut. Evident ca vei dori sa eviti o astfel de situatie. Asadar, alege o invitatie ce este realizata din hartie suport potrivita ca grosime, nu foarte subtire si delicata. Daca este lucioasa poate fi definita ca fiind eleganta ca stil, insa se va potrivi unor nunti pe masura, nu pentru un eveniment rustic spre exemplu.

Tine cont de asemenea de faptul ca tipul de hartie ales va fi acelasi pentru toate cartonasele si cardurile nuntii – cele de asezare la mese, de numerotare a meselor, etc.

Culoarea

Desigur ca tonul de culoare este si el important. De regula se opteaza pentru una din combinatia cromatica ce defineste cadrul nuntii. Dar la fel de bine se pot identifica doua nuante, una ce contrasteaza cu cealalta, fiind sa spunem sugestive invitatiilor pentru decorul evenimentului la care vor urma sa participe.

Sunt preferate culorile pretentioase si nu cele comune. Spre exemplu, albastrul roial sau bleumarinul sunt tonuri formale. Cele pastelate sunt potrivite pentru cei cu gusturi clasice si simple. Nu uita de detalii astfel ca sclipiciul, dantela, perlele sau pur si simplu imprimeurile argintii sau aurii sunt de mare efect si pot crea un efect spectaculos. O alegere populara este legata de fundite colorate atasate plicurilor.

Forma invitatiilor

Un alt element ce poate asigura originalitate se refera la forma. Clasica varianta este de card dreptunghiular intr-un plic. Insa nimic nu te opreste in a alege mai degraba ceva cu care poti surprinde. Practic mai tot ce este atipic poate fi un bun motiv de a aprecia invitatia primita: forme inedite, cu deschidere in sus, prin tragere, invitatii rulate, etc.

Desigur ca iti poti cuceri publicul si prin simplitate, atat timp cat se mentine un interes pentru calitatea materialelor si a detaliilor. Chiar si invitatiile albe simple pot impresiona cu bun gust, caci pana la urma tine de preferinte estetice. Doar ca alegerea invitatiilor trebuie sa corespunda ca stil cu evenimentul ce va urma.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *