Viata de studentie este foarte frumoasa si poate ca cea mai frumoasa dintre toate etapele vietii. Nu putem sa spunem acelasi lucru despre perioada in care urmeaza sesiunea si stam tot timpul cu cartile in mana. Cu siguranta vi s-a intamplat sa luati un curs in mana, sa nu stiti despre ce este vorba in el insa sa incercati sa il invatati iar gandul sa zboare in cu totul alt loc. Ce ar trebui sa facem pentru a avea rezultate bune la facultate si pentru a ne putea distra?

In primul rand este foarte important sa acumlezi cateva cunoastinte din timpul anului si astfel nu va trebui sa citesti cursul pentru prima oara inainte de examen. Stiu, este foarte greu sa inveti in fiecare zi si pentru fiecare curs insa nu imposibil. De asemenea, ar trebui sa mergi la cursuri si sa fii atent. Cu siguranta iti va ramane ceva in minte si nu va trebui sa inveti acasa. Este suficient sa ai macar cunostinte minime pentru a invata mult mai usor.

O alta tehnica pe care o adopta toata lumea este aceea in care te apuci sa subliniezi toate datele importante. Este foarte important sa stii care sunt lucrurile cele mai importante si sa stii sa le subliniezi. Foloseste markere in diferite culori care te vor ajuta sa retii mult mai repede. Foloseste anumiti termeni sau culori care sa te ajute sa faci asocieri intre lucrurile pe care le inveti si felul in care le-ai evidentiat. Memoria vizuala te poate ajuta si scoate de foarte multe ori din impas.

este foarte important sa iei si pauze. Chiar daca ai ramas pe ultima suta de metri si te simti foarte aglomerat pentru ca nu poti sa faci fata provocarilor, nu inseamna ca trebuie sa te cufunzi in carti si sa nu mai iesi de acolo. Este  important sa tratezi totul cu seriozitate insa nu trebuie sa exagerezi. Ia puazele de care ai nevoie pentru a avea randament.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *