conversatie

Poate ca ai ajuns sa te intalnesti cu cineva in speranta de a incepe o conversatie, dar te gasesti in pana de idei. Poate ca ai abordat o fata sau un baiat dragut sau o alta persoana pe care iti doreai sa o cunosti mai bine. Dupa salutul initial si discutiile despre vreme, ajungi insa sa te blochezi. Iata cum poti trece peste aceasta pana de idei frustranta.

Foloseste-te de tehnica asocierii. A fost dezvoltata de Sigmund Freud, parintele psihanalizei, si a vizat incurajarea exprimarii gandurilor, emotiilor si ideilor intr-o maniera fluenta. Se trecea astfel mult mai usor peste blocajele pe care le creeaza uneori subconstientul.

Ceea ce poti face este sa iti iei o foaie de hartie, sa te intinzi si sa incepi sa spui si sa notezi tot ceea ce iti trece prin minte. Trebuie sa ajungi sa te exprimi cat mai liber, fara sa iti reprimi in vreun fel ceea ce ai de spus. Odata ce exersezi asta, vei descoperi ca iti vei gasi mult mai usor cuvintele cand esti pus fata in fata cu persoana cu care vrei sa vorbesti.

O alta recomandare ar fi ca atunci cand esti in pana de idei sa incepi sa pui intrebari persoanei cu care vrei sa intretii o conversatie. Asta, desigur, fara a deveni agasant. Oamenilor le place sa vorbeasca despre ei insisi si de multe ori te poate scoate din blocaj o astfel de strategie: incepi sa intrebi mai multe detalii.

Exista si o strategie inversa cumva celei anterioare. In loc sa pui intrebari persoanei, poti incepe tu sa vorbesti despre pasiunile tale, despre ceva ce conteaza pentru tine. Oamenii asculta, daca simt ca ceea ce spui prezinta importanta pentru tine. Incluzandu-i si pe ei si oferindu-le informatiile acelea despre tine iti va fi mult mai usor sa legi o conversatie, fara sa te mai vezi blocat si frustrat, in pana de idei.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *