Stiti probabil ca tenul se ingrijeste in functie de tipul sau. tenul gras, tenul normal si cel mixt se ingrijesc in moduri diferite. Este foarte important sa faceti astfel incat sa aveti grija de toate detaliile pentru a arata cat mai bine.

Este deja frig si ingrijirea tenului se face in moduri diferite. Pentru a determina tipul de ten, se recomanda curatarea tenului cu un demachiant usor. Apoi, dupa 30 de minute, se aplica pe frunte, nas, obraji si barbie o foita curata. Daca pe foita nu apar urme de grasime, atunci tenul este uscat.
Tenul uscat este rugos si predispus la aparitia de linii fine si riduri premature.
Daca tenul este gras pe anumite portiuni si uscat in altele, atunci ai un ten mixt.
Tenul normal este de obicei neted si nu este predispus la acnee. Tenul gras este uleios la atingere si luceste.
Tenul gras este predispus la aparitia punctelor negre si a pustulelor.
Tenul sensibil necesita o atentie mai speciala, intrucat poate fi sensibil la anumite ingrediente existente in majoritatea cosmeticelor.

Tenul uscat necesita ingrijire suplimentara, intrucat este predispus la aparitia ridurilor si liniilor fine. Acest lucru este valabil mai ales in lunile de iarna cand devine mai uscat, poate exista senzatie de tensiune sau se poate exfolia.
Exista cateva masuri care amelioreaza senzatia de uscaciune, mentin tenul suplu si, in acelasi timp, lupta impotriva imbatranirii premature.

Tenul normal trebuie sa fie hidratat in mod special iar tenul gras va trebui sa fie curatat mereu si trebuie sa ii fie mentinut excesul de sebum.

Puteti sa va faceti tot felul de masti care pot contribui la imbunatatirea aspectului fizic.

Oricum, inainte de toate trebuie sa recunoasteti tipul de ten pe care il aveti. Astfel, veti sti care sunt produsele pe care trebuie sa le folositi pentru a va ingriji tenul.

 

 

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *