Cumputer Virus
Cumputer Virus

Pe cat de folositor este Internetul, acesta poate sa ne suprinda in moduri destul de neplacute, mai ales cand vine vorba de virusii care iti pot strica pc-ul aparent inocent. Aceste programe iti pot diminua semnificativ performantele sistemului tau si merg pana la stergerea tuturor datelor pe care le ai stocate pe memoria acestuia. Virusii pentru calculatori sunt ca o boala pentru corpul uman.

De-a lungul anilor au fost o serie de virusi care au ramas in memorie datorita actiunilor si neplacerilor efectuate:

Melissa

Incepem cu un adevarat clasic in lumea virusilor. Meliss a fost primul virus care afecta mail-urile la nivel macro. Acesta a fost lansat pe 26 martie in anul 1999. Se estimeaza ca acesta a ajuns sa creeze pagube intre 300 si 600 d milioane de dolari. FBI-ul a organizat atunci cea mai mare ancheta de gasire a autorului – David L. Smith pe care au reusit sa-l aresteze. La vremea sa Melissa era cel mai rapid virus de pe net.

ILOVEYOU

In anul 2000, pe data de 4 mai a fost detectat unul din cei mai neplacuti virusi in istorie. Aproximativ 10% din utilizatorii internetului au fost infectati de acesta. Numele tentant i-a facut pe utilizatori sa acceseze fisierul care mai apoi se auto-trimitea mai departe prin email catre primele 50 de contacte gasite in Windows. Pagubele create de acest virus au totalizat 5.5 miliarde de dolari.

My Doom

My Doom a inceput sa terorizeze lumea internetului incepand cu data de 26 ianuarie 2004 cand a impanzit email-urile multor utilizatori. My Doom mai este numit si sub numele de Novarg si este considerat pana in prezent ca fiind cel mai periculos virus eliberat pe net. Virusul a infestat milioane de calculatoare, acestea nu aveau mai apoi acces la serviciile sistemului de operare si toate fiind negate. Virusul se trimitea singur si era primit ca un email care nu a fost trimis cu mesajul „Mail Transaction Failed”. Imiediat ce era accesat mail-ul acesta infecta adresa de mail si se trimitea restul contactelor. Pagubele provocare de My Doom au ajuns la 38 de miliarde de dolari.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *