De foarte multe ori ne gandim sa ne gasim un job online, mai ales ca este foarte greu sa ne gasim unul. Avand in vedere febra locurilor de munca este dificil sa mai gasim un loc de munca.

Mediul online are un impact major asupra sanselor candidatilor in procesul de recrutare, insa multi dintre ei cad in capcana, confundand utilizarea internetului in scop profesional cu navigarea in scopuri personale.
Iata cateva greseli pe care orice candidat trebuie sa le evite atunci cand aplica online pentru un job:

Nu trimite un e-mail gol

Gandeste un titlu atragator si un scurt text care sa il determine pe angajator sa deschida CV-ul atasat. Explica pe scurt cine esti si de ce aplici pentru acel post. Ai sanse mai mari sa fii chemat la interviu daca personalizezi fiecare mesaj trimis. Tu te-ai obosi sa deschizi un e-mail care nu are nici macar un cuvant in campul destinat subiectului?

Atentie la denumirea CV-ului

Personalizeaza documentul, incluzand in denumirea lui numele tau complet, astfel incat sa fie usor de gasit. Recrutorul va aprecia ca ii usurezi munca si iti va retine mai usor numele.

Evita adresele personale

Daca nu ai inca o adresa serioasa, petrece putin timp pentru a-ti crea una inainte de a trimite CV-ul. Nu vrei sa fii tinuta minte drept „frumusica88” sau sa ajungi direct in „Spam”, din cauza unei adrese care intra in conflict cu filtrele de securitate.

Nu adauga mai multe adrese in Cc

Poate ca ai impresia ca aplici degeaba si ca nu vei fi chemata la interviu, asa ca vrei sa trimiti un CV si pentru posturi din alte companii. Desi crezi ca economisesti timp trimitand acelasi e-mail mai multor angajatori, folosind casuta „Cc”, nu faci decat sa iti scazi sansele de a fi chemata la interviu. O aplicatie personalizata este ideala atunci cand vrei sa convingi ca esti persoana potrivita pentru acel post.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *