promovare prin email

Internetul a deschis noi si noi oportunitati de promovare. Marketingul prin email este una dintre acestea, iar business-urile profita de aceasta modalitate pentru a-si face cunoscute produsele si serviciile, pentru a-si consolida imaginea brandului, pentru promovare si pentru reputatie in egala masura. Exista insa cateva greseli de evitat daca se incepe o campanie de marketing prin email – orice antreprenor ar trebui sa cunoasca aceste detalii, pentru a nu investi inutil timp si resurse.

1. Evita titlurile lungi. Pare va vrei sa explici totul din titlu, insa trebuie sa pastrezi doar ceva ce starneste atentia. Evita subiectele lungi pentru ca e posibil ca cei ce citesc emailul pe care l-ai trimis sa o faca de pe un dispozitiv mobil – acestea nici nu afiseaza integral titluri mai mari de o anumita dimensiune.

2. Evita textul scris cu majuscule. Multi fac greseala aceasta: cred ca aceasta strategie atrage atentia mult mai bine; in fapt este o tehnica agresiva care este mai degraba perceputa ca enervanta de catre persoanele care primesc astfel de emailuri. Exista de asemenea sanse ca filtrele de spam sa blocheze emailul transmis, fara ca acesta sa mai ajunga sub ochii utilizatorului.

3. Nu trimite acelasi tip de email tuturor. Este intr-adevar mai usor si te poti folosi de un sablon, insa trebuie sa personalizezi fiecare email. Cu siguranta persoanele carora te adresezi pot fi impartite in functie de nevoi, grupuri tinta cu interese diferite. Dupa aceste criterii poti propune si oferte personalizate, pentru a maximiza succesul campaniei de promovare prin email.

4. Nu uita sa tii cont de dispozitivele mobile. Tehnologia mobila evolueaza constant. Atunci cand incepi o campanie de email marketing, tine cont si de faptul ca multi isi verifica emailul in drum spre serviciu, in pauze sau cand stau la coada la cumparaturi, direct de pe telefon. Trebuie sa tii cont si de acest aspect si sa trimiti emailuri intr-un mod inteligent si eficient, pentru a putea fi deschise si citite usor de pe orice dispozitiv.

O recomandare finala ar fi sa verifici de fiecare data de greseli emailul pe care vrei sa il trimiti. Nu vrei ca o mica greseala sa dauneze campaniei de promovare prin email.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *