Blogroll

Categorii

Arhive

songzaCei de la Google au anuntat ca vor cumpara serviciul de music streaming Songza pentru o suma inca nedescoperita. In lunil ce vor urma acestea vor integra sistemul inteligent de creare a unui playlist in Google PLay Music sau poate chiar si in Youtube. Songza va ramane o aplicatie activa si independenta, cel putin pentru moment. Tot ce putem spune este ca exista o crestere a competitivitatii in domeniul muzicii. Apple. Amazon si acum Google toti doresc sa isi diferentieze produsele mobile prin oferirea unor servicii de top.

Cand cei de la Beats Music s-au lansata in ianuarie, acestea ofereau posibilitatea de a crea un playlist bazat pe variabile precum starea de dispozitie, locatie sau de activitatea. Songza oferea acest tip de creare de playlist inca din anul 2010, cand era in starea de web-only. Compania a lansat aplicatia mobila in anul 2011 si de atunci a ajuns sa fie folosita de 5.5 milioane de utilizatori activit. Surse familiare cu afacerea incheiata intre Google si Songza spune ca pretul de cumparare a ajuns la 6.7 milioane de dolari. Totusi se spune ca Google ar fi oferit 15 milioane pe cand cei de la New York Times cred ca afacerea e in valoare de 39 de milioane de dolari.

Serviciul de music streaming Google deja include o optiune radio si n playlist realizat pe gustul utilizatorului, in functie de prima melodie selectata de acesta. De asemenea are un sistem foarte complex prin care ofera recomandarilr de muzica, ce se bazeaza pe sistemul de invatare din ambele parti. Sistemul nu analizeaza doar gusturile utilizatorului in materie de muzica, acesta analizeaza si melodia in sine pentru a sugera beat-uri asemanatoare care ar putea place utilizatorului.

Songza pe de alta parte iti oferea recomandari alese manual si playlisturi care erau facute de oameni normali pentru a fi pe placul fiecarui utilizator.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Proiecte mari pe Kickstarter

joi iul. 10 , 2014
De cele mai multe ori cand ai o idee de afaceri foarte bine pusa la punct iti lipsesc banii necesari pentru acesta. De aceea poti […]