summeruniv
summeruniv

Acest proiect isi propune sa ofere elevilor o imagina reala asupra sistemului universitar prin contactul direct cu acesta. De asemenea, universitatile de vara ofera viitorilor absolventi de liceu ocazia de a vedea ce facultate li se potriveste, avand la baza toate detaliile pentru a lua decizia corecta, si in acelasi timp constienta cu privire la alegerea studiilor universitate.

Toti doritorii se pot inscrie la una dintre editiile locale ale Universitatilor de Vara pentru Elevi. Astfel ei vor putea sa experimenteze un semestru din viata de student in anul I de studii, comprimata intr-o perioada de 2 saptamani. Vei fi cazat in camin, vei lua masa la cantina, vei participa la cursuri si seminarii tinute de viitorii tai profesori, iar la final vei face cunostinta cu acel moment de care niciun student nu poate scapa, si anume, sesiunea de examene.

Pe langa educatia formala oferita de program, vei putea lua parte la diferite activitati sociale si extracurriculare. Vei avea ocazia sa cunosti noi persoane si sa legi prietenii cu ceilalti tineri aplicanti, veniti din toate colturile tarii. Poti afla informatii cu privire la oportunitatile de voluntariat din fiecare centru universitar, iar de nelipsit vor fi petrecerile tematice, organizate de-a lungul proiectului, care au ca scop socializarea cu ceilalti participanti.

Prin intermediul programului „Universitati de Vara pentru Elevi”, lansat de Alianta Nationala a Organizatiilor  Studentesti din Romania (ANOSR) si Consiliul National al Elevilor (CNE), peste 1.000 de elevi din toata tara vor putea gusta din viata de student.

Iata cateva universitati participante: Universitatea Babes-Bolyai Cluj Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea din Bucuresti, Universitatea din Oradea, Universitatea „Stefan cel Mare” din Suceava si Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures.

Pentru mai multe informatii, elevii pot accesa direct site-ul universitatii pentru care doresc sa aplice.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *