freelancer

Pentru unii acest echilibru poate fi destul de greu de atins, iar pentru altii de-a dreptul imposibil. In multe articole si surse de informatii poti sa fii invitat sa iti urmezi pasiunea si sa pui castigurile pe plan secund, pentru ca ceea ce faci sa iti si placa. Astfel de articole sunt insa insotite si de un avertisment: economiseste si pastreaza si jobul pentru a avea si o sursa de venit, in cazul in care pasiunea ta nu genereaza profituri imediate. Multe dintre aceste articole omit insa un lucru important: nu iti spun cum ai putea sa te descurci cu ambele. A jongla cu doua joburi nu este un lucru foarte usor si necesita implicare, planificare si perseverenta.

In primul rand trebuie sa iti stabilesti la cati clienti poti face fata. Cariera de freelancer inseamna ca vei colabora personal cu anumite persoane, insa ceea ce ai de facut se poate aglomera daca exagerezi si abordezi prea multe proiecte. Nu trebuie sa lasi, astfel, ca aglomerarile sa iti afecteze in vreun fel munca.

Programeaza totul! Acesta ar fi al doilea sfat. Trebuie sa respecti un program strict, fie ca munca ta de freelancer implica blogging, indeplinire de task-uri pentru clienti, proiecte diverse. Trebuie sa iti aloci timp si pentru proiectele tale personale, trebuie sa aloci timp si jobului ce iti este sursa de venit principala, astfel organizarea este o necesitate absoluta.

Uneori este bine sa mai spui si nu. Selecteaza astfel doar proiectele care te avantajeaza cel mai mult, pe care stii ca le poti duce la bun sfarsit. Chiar daca vei ajunge sa refuzi foarte multa lume facand asta, altfel nu vei reusi sa mentii acel echilibru pe care ti-l doresti.

In cele din urma, nu uita sa mai iei si cate o pauza. La un moment dat devii obosit, stresat, iar ceea ce ai nevoie este de o perioada de respiro. Nimeni nu poate munci la nesfarsit, asa ca nu uita si sa ai grija de tine. O reincarcare periodica a bateriilor iti va permite apoi sa reiei si sa duci la indeplinire tot ceea ce ti-ai propus.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *