De foarte multe ori ne intrebam care ar fi solutia perfecta si potrivita pentru a fi mama. In ziua de astazi un anumit fenomen pe care eu l-as numi „copii cu copii” este din ce in ce mai frecvent si mai des intalnit.

Fie din cauza ca nu sunt informate, fie din curiozitate, fie pentru ca nu s-a discutat serios cu ele, multe dintre adolescente se confrunta cu probleme de acest gen, si anume cu sarcina prematura.

In ziua de astazi intalnim din ce in ce mai des adole3scente care sunt insarcinate. Care sa fie motivul? In primul rand, trebuie sa fim constienti ca un copil se creste cu foarte mari sacrificii si ca este extrem de greu sa crestem un copil in ziua de astazi.

Poate ca nu ma refer atunci cand zic ca este greu sa cresti un copil, nu m-as referi la faptul ca sunt cheltuielile mari desi acest lucru implica si costuri foarte mari dar ma refer mai degraba la faptul ca pentru a creste un copil este nevoie de ceva maturitate.

In momentul in care dau nastere unor copii, banuiesc si sunt aproape sigura ca adolescentele in cauza se maturizeaza cat de cat fata de cum erau inainte de a avea copii.

Sigur ca exista si avantaje ale mamicilor tinere pentur ca ovocitele sunt mai tinere iar functiile corpului functioneaza in mod foarte corect. Ei bine, acest lucru ne favorizeaza pe mamicile tinere deoarece nu sunt in pericol sa apara fel si fel de complicatii in sarcina asa cum ar putea aparea iontr-un alt caz cand mama nu ar fi atat de tanara.

Cu siguranta ca nu este un capat de tara sa fii mama adolescenta insa nici nu putem sa ne pierdem viata si anii frumosi ai vietii. Est efoarte important ca fiecare adolescenta s ainteleaga ca toate lucrurile au timpul lor.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *