Fiecare parinte isi educa copilul asa cum crede ca este mai bine.  Aceasta tema este cea  mai controversata si bineinteles, oamenii asculta fiecare sfat care vine in materie de educatie. Traim intr-o lume in care oamenii se lasa ghidati de prejudecati. Asadar, daca ne dam cu parerea cum ca micutul este sau nu educat asa cum trebuie si ne apucam sa dam sfaturi in aceasta privinta, parintii vor fi in mare parte de acord cu ceea ce avem noi de spus.

La scoala se organizeaza foarte multe activitati extrascolare care au rolul de a antrena copilul pentru ceea ce urmeaza, de a-i capta atentia si de a-l obisnui cu ideea de nou. Cu siguranta este mai bine sa inscriem copilul in astfel de activitati pentru ca aceasta sa se dezvolte frumos, sa fie sociabil, inventiv si cu initiativa. Daca ar fi sa ne gandim daca este mai bine sa lasam copilul toata ziua in fata televizorului/ tabletei/ laptop etc. si de a-l inscrie in activitati extrascolare, cu siguranta este mai bine sa apelam la a doua varianta. Toate aceste lucruri trebuie sa fie dozate astfel incat sa nu oboseasca copilul.

Un alt subiect foarte dezbatut in ziua de astazi este moda. Toate fetitele si chiar baieteii cand sunt mici vor sa poarte hainele parintilor tocmai din dorinta de a fi considerati responsabili. Ei se obisnuiesc cu stilul vestimentar ar parintilor care ii atentioneaza de cele mai multe ori ca sunt „mici” si nu pot face unele lucruri. Tocmai din pricina acestui lucru copii vor sa fie considerati responsabili, mari si capabili sa ia propriile decizii. Exista insa doua tabere de parintii, unii care spun nu trebuie sa lasam copilul sa poarte anumite haine care il maturizeaza si altele care spun ca initiativa de a se imbraca in trend este o modalitate prin care copilul incepe sa isi contureze o personalitate.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *