Blogroll

Categorii

Arhive

Se intampla de foarte multe ori ca tinerii sa intre in criza de timp sau de stres in perioada sesiunii. Din acest motiv, unii studenti aleg sa nu doarma nopti intregi, stand cu o ceasca de cafea, cu cateva manuale in mana si fara sa doarma intreaga noaste. Credeti ca este benefic sau ca aceasta solutie are tot timpul rezultate? Ei bine, nu putem sa spunem asta chiar deloc. Daca nu va odihniti, creierul nu va putea sa se oxigeneze sau sa proceseze pentru a retine informatiile. Din acest motiv, este foarte important sa faceti astfel incat sa va odihniti ca sa puteti asimila toate informatiile. Altminteri nu veti reusi sa mai retineti ceva pentru urmatoarea zi.

Incearca sa iti gestionezi timpul si sa iti propui sa inveti 50 de minute si apoi sa iei o pauza de 10 minute. In aceasta pauza va trebui sa faci ceva care te relaxeaza, sa mananci, sa te uiti la televizor, sa asculti muzica sau sa iesi sa te plimbi. Simplul fapt ca te vei plimba te va ajuta pentru ca astfel iti vei oxigena creierul.

Incearca sa vorbesti cu cineva, cu o persoana draga tie. Poti sa vorbesti cu un prieten sau cu o persoana de incredere care te linisteste. Cand te simti prea stresat incearca sa vorbesti cu cineva si sa te mai descarci de informatii.

Trebuie sa apelezi la anumite tehnici de relaxare daca vrei sa scapi de stres. Relxarea este cea care te va ajuta sa sa scapi de stres.

Apoi, poti sa amani examenele mai grele. In cazul in care ai unul sau doua examene care te sperie si stii ca nu prea ai sanse sa le treci, ar trebui sa l lasi pentru restanta sau pentru perioada de reexaminare. Astfel, vei avea mai mult timp sa inveti pentru alte examene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Afaceri pentru studenti

sâm ian. 17 , 2015
Studentii nu duc o viata foarte frumoasa avand in vedere ca banii de buzunar nu sunt tot timpul de ajuns. De fapt, viata de student […]