Tineri fericiti
Tineri fericiti

Depresia este una dintre problemele cu care se confrunta foarte multi oameni din ziua de azi. Doar in Romania, exista cel putin doua milioane de persoane diagnosticate cu aceasta tulburare – numarul ar putea sa fie cu mult mai mare, insa, din variate motive (refuzul de a accepta diagnosticul, frica de stigmat social si, foarte des, lipsa informatiilor necesare). Romania o duce, insa, foarte bine.

Din cele mai depresive zece tari ale lumii, sase pozitii sunt ocupate doar de catre state europene: Franta, Italia, Spania, Belgia, Olanda si Ucraina. Americile apar in clasament cu trei tari: Columbia, Mexic si Statele Unite ale Americii, in timp ce doar o tara din Africa este prezenta: Libia. Din Asia, cel mai aproape de top zece se afla India, in timp ce Japonia se situeaza la polul opus.

Statele Unite prezinta cel mai mare numar de oameni diagnosticati cu depresie din lume, aproape 10% din totalul populatiei suferind de aceasta tulburare. In partea opusa se afla tarile africane: cu exceptia Libiei, Egiptului, Tunisiei si Marocului, toate statele de aici au inregistrat cifre foarte mici, ba chiar cele mai mici din lume.

Acest lucru se pare ca se datoreaza mai mult unor anumite calitati pe care le detin africanii si descendetii directi ai acestora, decat neaparat mediului de viata: stim cu totii ca situatia din Africa nu este tocmai roz. Acest fapt este confirmat printr-un studiu in care s-au analizat afro-americani, caraibeni negri si americani albi: dintre toti acestia, persoanele albe au inregistrat cele mai multe cazuri de depresie, boala fiind diagnosticata in aproximativ 20% din cazuri, in timp ce persoanele de culoare aveau o rata apropiata de 10% – din nou, se stie ca in Statele Unite foarte multi afro-americani sunt marginalizati si traiesc in ghetouri, avand venituri mai mici decat persoanele albe.

Secretul ar putea sta in melanina (cea care da culoare pielii), care implica mai multe lucruri, insa aceasta teoria este una vasta si nu este complet acceptata de cercetatori.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *