Voltaire spune la un moment dat ca optimismul este furia de a sustine ca totul este bine, cand de fapt merge rau. Pornind de la acest motto, se adevereste ca fiecare individ isi ia timp sa isi adune starile emotionale cand vine vorba de a rezolva problemele. Comportamentul uman reactioneaza diferit la stimulii de mediu care il fac sa adopte stari emotionale contrare cu situatia in care se regaseste la un moment dat. Pentru a depasi fiecare obstacol din viata noastra este bine ca in primul rand sa adoptam o atitudine pozitiva si sa incercam cat mai mult posibil sa fim rationali. In momentul in care ratiunea conduce lucrurile, acestea merg pe un drum mai mult decat ok.

Dar de fapt la ce ne referim cand zicem sa avem o gandire pozitiva? Multi o sa ne zica ca inseamna sa adoptam un zambet larg pe buze pentru a nu ne exprima cu adevarat sentimentele prin stimulii emotionali fizici. A avea o gandire pozitiva inseamna a invata fin greseala anterioara pentru cea viitoare.  Este ok sa ne reprimam frustrarea, nemultumirea, vinovatia, frica de un lucru, astfel incat sentimentele exprimate sa ne ajute sa constientizam ca putem sa procedam mai bine pe viitor. Puterea rezolvarii lucrurilor sta in caracterul fiecarui individ dintre noi, astfel incat sa avem puterea de a schimba cate un lucru minor in viata noastra de zi cu zi.

Obstacolele sunt acele premise dificile de infruntat atunci cand suntem in circumstante supuse stresului, necazului, supararii, dezamagirii, stimulate de factorii interni sau externi mediului in care ne aflam. Pentru a trece fiecare obstacol cu bine este recomandat sa adoptam o gandire pozitiva de genul „maine poate fi mai rau”. Este bine cunoscut ca autostimularea ajuta personalitatea individului sa se formeze ca si caracter aparte de ceilalti, dar si care creeaza o stare psihologica inductiva urmata de actiunea ca „totul va fi bine”.

Optimismul reprezinta acea stare euforica, uneori de fericire, de implinire care te face sa te vezi un om mai bun din cand in cand, sa constientizezi tu pentru tine ca esti o mandrie a societatii, ca poti face lucruri marete chiar daca esti mic, ca poti din orice incercare a vietii sa progresezi, sa devii mai bun, sa nu te complaci situatiei de a accepta greutatile ce nu pot fi depasite. Felul in care fiecare individ ramane ferm pe situatie, in care accepta lucrurile asa cum sunt ele sau asa cum apar ele in viata noastra, este un mod de a reusi sa ne acceptam sarcinile la care suntem supusi cu fiecare zi.

De fapt, a depasi un obstacol reprezinta incercarea fiecaruia dintre noi de a traversa o perioada plina de sentimente contradictorii cu situatia in care ne aflam, de a constientiza rezultatele actiunilor la care suntem supusi. Pentru mine, a depasi un obstacol, indiferent de marimea acestuia, reprezinta calea prin care pot sa invat ca eu sunt mai importanta decat situatia in sine, ca am invatat o morala din acest lucru, ca fiecare sut in fund este un pas inainte, ca fiecare usa inchisa imi ofera oportunitatea de a vedea fereastra deschisa in locul opus.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *