Blogroll

Categorii

Arhive

Smochinele au un gust absolut inconfundabil, sunt moi si usor crocante din cauza smochinelor. Pe langa aceste lucruri care sunt extrem de hranitoare ele sunt si foarte bune.

Aceste fructe provin din Orientul Mijlocui si este unul dintre cei mai vechi copaci din lume, pomenindu-se de el chiar si in Biblie.

Daca sunt pastrate in frigider smochinele pot rezisrta doar 2 zile. Din acest motiv ele sunt adesea consumate in stare uscata. Indiferent daca sunt consumate proaspete sau confiate, smochinele sunt extrem de sanatoase si de benefice organismului.

Iata care sunt beneficiile consumului de smochine:

  • Smochinele reduc oboseala, imbunatatesc calitatea memoriei si previn anemia.
  • Ele au un efect laxativ si  este un remediu excelent atunci cand va confruntati cu o constipatie cronica.
  • Datorita faptului ca au un aport destul de mare de pectina, smochinele au capacitatea de reduce a colesterolului.
  • Ele contin foarte mult Omega 3 si Omega ^ ceea ce ajuta la echilibrarea si mentinerea unei presiuni arteriale normale.
  • Persoanele care au diabet, pot sa consume smochine deoarece reduc cantiatea de insulina care este ceruta de un bolnav care are diabet.
  • De asemenea, in cazul dietelor, smochinele sunt foarte bune deoarece contin foarte multe fibre ceea ce contribuie la imbunatatirea digestiei.
  • Smochinele au cantitati destul de importante de antioxidanti si din acest motiv pot fi folosite ca un remediu excelent pentru prevenire a cancerului. Ele previn in mod special cancerul de prostata, de san sau de colon.
  • Ele contin foarte mult calciu si potasiu ceea ce contribuie la fixarea calciului in organism.
  • In cazul in care aveti hipertensiune, tot smochinele sunt cele care va ajuta sa va reglati.

Smochinele sunt niste fructe delicioase. Stiati, nu-i asa? Pe langa aceasta proprietate trebuie sa tineti cont de faptul ca aduce o sumedenie de beneficii importante organismului. Asadar, cosnumati cat mai multe smochine si nu va fi nevoie sa luati medicamente pentru anumite afectiuni sau dereglari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Dezavantajele mamei tinere

mie oct. 15 , 2014
De foarte multe ori ne intrebam care ar fi solutia perfecta si potrivita pentru a fi mama. In ziua de astazi un anumit fenomen pe […]