Blogroll

Categorii

Arhive

Chiar daca tehnologia ne-a facut sa folosim tot mai putin pixul si hartia, nu inseamna ca ar trebui sa uitam in totalitate si sa ignoram importanta pe care il poate avea un mesaj scris de mana. O scrisoare poate transmite mult mai multe destinatarului decat un email plictisitor. Fluxul cuvintelor, caligrafia implicata si modul de scriere are un impact deosebit, in special daca respectiva scrisoare este destinata unei persoane speciale.

A scrie o scrisoare unei persoane dragi duce atat la o imbunatatire a starii de spirit cat si la intarirea conexiunii existente. Un email nu poate realiza acest lucru, este mult prea standard si tipizat din toate punctele de vedere.

Un alt argument pentru care scrisorile sunt mult mai frumoase decat emailurile este dat de faptul ca pot reprezenta amintiri de neinlocuit. Exista o permanenta asociata cu scrisorile. Oricine corespondeaza prin scrisori are tendinta de a le pastra ca suveniruri, in special daca este vorba de mesaje schimbate cu o persoana apropiata.

Scrisorile te ajuta sa iti imbunatatesti gandirea creativa si abilitatile de scriere. Nu exista optiunea „undo” sau „auto-correct” cand asterni cu pixul sau stiloul pe hartie cateva randuri. Daca ai gresit, trebuie sa o iei de la capat, pana atunci cand vei reusi sa exprimi exact mesajul dorit, sub forma cautata.

Scrisorile, spre deosebire de emailuri, confirma importanta unei relatii interumane. A investi timp in scris si corespondenta arata pretuirea expeditorului pentru destinatar si viceversa.

Personalitatea si oferirea unui gand bun poate fi exprimata mult mai eficient printr-o scrisoare. Dupa cum am spus si anterior, emailul standardizat cu font-uri, optiuni de autocorectare si alte facilitati fura din nota personala pe care o ofera o scrisoare. Cu orice ocazie speciala, un mult mai mare impact il va avea o scrisoare sau chiar o felicitare completata personal de catre expeditor, spre deosebire de un email sec.

Prin urmare, nu trebuie sa uitam sa scriem scrisori. Ne ajuta atat pe noi, cat si pe cei importanti noua: reusim sa mentinem si sa consolidam relatiile pe care le avem mult mai usor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Mustrarile femeilor legate de societate

Dum nov. 22 , 2015
Intotdeauna s-au facut diferite diferente intre femei si barbati. Daca in 2015 credem ca femeile isi permit sa fumeze pe strada si asta este o forma […]