Blogroll

Categorii

Arhive

Indiferent de anotimp, iti doresti sa ai parte de cele mai bune conditii de confort in locuinta. Pentru asta trebuie sa pui la punct diversele aspecte direct responsabile de cel termic, respectiv sa iei masurile necesare pentru a remedia eventualele nereguli.

Ca sa rezolvi lucrurile cat mai eficient, organizeaza-te si intocmeste o lista dupa care sa te ghidezi. Poti face asta sau poti alege sa te orientezi dupa un ghid. Iti prezint chiar in randurile urmatoare cateva puncte pe care poti sa le introduci in planul tau. Sunt aspecte ce pot avea o influenta majora in confortul din locuinta ta, indiferent ca este vara sau iarna.

Schimbarile care iti pot asigura confort termic sporit in locuinta

Atat vara, cat si iarna, te intereseaza sa poti mentine o valoarea optima a temperaturii in interior. Vara, cand aerul din exterior este inadusitor, vei dori sa poti pastra racoarea in locuinta, iar pe timp de iarna vei dori sa ai caldura in interior, sa mentii frigul afara.

  • Izolatia locuintei

In cazul in care nu ai avut in vedere izolarea acesteia pana acum, desi e prea putin probabil, ar trebui sa iei masuri rapid. Desigur, totul trebuie facut cu calm si cu rabdare si fiecare decizie trebuie sa fie cu perspectiva de termen lung. De asemenea, daca beneficiezi deja de izolatie, asigura-te ca aceasta este eficienta si ca nu are nevoie de imbunatatiri.

  • Sistemele de inchidere/deschidere

Te intereseaza o etanseizare eficienta a acestora, indiferent ca este iarna sau vara. Nici dintr-o parte nici din alta nu ar trebui sa poata patrunde aerul. Daca simti curenti de aer cand te afli in zona ferestrelor sau a usilor, ai in vedere verificarea garniturii. Eventual poti solicita ajutorul unui tehnician in domeniu, care sa identifice problemele pe care acestea le prezinta si sa vina cu solutia potrivita.

  • Termostatul pentru controlul temperaturii

Ai nevoie de un astfel de dispozitiv mai ales pe timpul iernii, cand mentinerea unei temperaturi optime in locuinta este atat de dificila. Te poti orienta dupa un model din gama propusa de Salus Controls, un nume renumit pentru calitatea si eficienta articolelor pe care le produce. Le poti vedea in detaliu pe saluscontrols.ro.

  • Sistemul de incalzire/ ventilatie

Trebuie sa ai sisteme bine puse la punct daca vrei o eficienta termica sporita. Acestea au o influenta deosebita in ceea ce priveste gradul de confort pentru ca te ajuta sa asiguri atmosfera dorita in interior. Daca centrala pe care o utilizezi este una veche si care nu mai ofera randamentul dorit, poate ar trebui sa economisesti pentru una noua. Gandeste-te ca in caz contrar cheltuielile la intretinere din iarna ce urmeaza vor fi usturatoare.

La fel este si in cazul sistemului de aerisire – daca beneficiezi de unul. Cu cat este mai performant si mai calitativ, cu atat vei fi mai sigur ca te vei simti intotdeauna confortabil in locuinta ta.

Incearca sa bifezi toti acesti pasi si observa apoi diferenta de confort in locuinta. Desigur, nu cheltui bani daca o anumita achizitie nu ti se pare absolut necesara. Raporteaza-te si la nevoile si preferintele proprii vizavi de aceste alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Oferte de vacanta last minute si ce trebuie sa stii despre acestea

mie iun. 20 , 2018
Pentru cei care nu au avut timp sa se gandeasca la planificarea unei vacante, in mijlocul verii se vor confrunta cu dorinta de a calatori, […]
last minute