Blogroll

Categorii

Arhive

Cred ca stie toata lumea o singura persoana sau mai multe chiar, care sa fie foarte rasfatate sau mai bine zis alintate, si de care sa se fereasca oarecum sau cu care nu stiu cum sa se comporte sau sa le faca fata. Dar deseori ne intrebam  de ce devin unii copii rasfatati si cum au ajuns sa se comporte si sa se manifeste in felul in  care o fac.

Parintii sunt deseori vinovati pentru acest comportament indezirabil si tot mai des intalnit printre tinerii si adolescentii din zilele noastre. Prin acceptarea micilor greseli pe care acestia le fac si prin lipsa de pedepse aplicate pentru asta, mamele si tatii gresesc foarte mult cu odraslele lor incuranjand mai degraba un comportament negativ.

De asemenea, prin lipsa de reguli si restrictii aplicate copiilor, acestia vor urma a crede ca totul este la dispozitia lor, ca totul li se cuvine si toti cei din jurul lor trebuie sa li se supuna nazurilor si mofturilor lor. Daca nu  vei impune niste reguli pentru un comportament dezirabil, este foarte posibil sa cresti un copil incapatanat la extrem, necooperant si nerespectuos.

Daca intr-o disputa cu cel mic acesta iti cere ceva sau iti impune sa-i promiti ca-i vei da, vei pierde lupta in caz de cedezi, pentru ca astfel el va castiga batalia si va sti ca mereu te va putea manipula si convinge sa cedezi prin tertipuri numeroase. In felul acesta le arati si le demonstrezi oarecum copiilor ca nu ai autoritate, nu ai un cuvant de spus si ca ei vor putea scapa usor daca au facut ceva rau sau daca au actionat intr-un fel nepotrivit. tocmai pentru ca nu ii pedepsesti si ajungi prin a-i ierta de fiecare data.

Inca un bun exemplu de comportament sau actiune ce poate duce la stricarea comportamentului celui mic, poate fi propriul tau comportament negativ. Felul in care interactionezi cu familia ta va duce la o amprentare a tuturor metodelor si situatiilor cu care te confrunti tu in relatia cu aceasta si asa va face si el, astfel tu insuti devenindu-i exemplu rau. rasfatat-mare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

SecreteIe barbatilor-Partea I

joi mai 1 , 2014
Barbatii nu prea sunt buni in a tine secrete. Femeile de langa ei isi dau seama imediat daca ceva s-a intamplat sau daca acestia ascund […]