chitara

Cantaretul trebuie sa se identifice cu intrumentul sau, pentru a putea evolua cat mai frumos. Iubitorii de muzica care ajung in punctul de a nu se limita doar la a o asculta si aprecia, hotarasc sa-l si cunoasca. Astfel, se hotaraste sa-si achizitioneze propriul instrument muzical, si sa invete sa cante. Chitarele sunt in zilele noastre intrumentele cele mai iubite si apreciate atat de tineri, cat si de cei maturi.

Ce tip de chitara sa alegi?

Daca va aflati la inceputul drumului, este foarte important sa va documentati cu privire la toate caracteristicile care ii revin fiecarui tip de chitara. In functie de modalitatea de amplificare a sunetului, acestea se impart in:

  • acustice
  • electrice
  • electro-acustice

 Chitara acustica este cea mai veche varianta a acestui instrument muzical. Aceasta a aparut in perioada baroca. Sunetul emis de aceasta este unul cald, nu foarte zgomotos, lin, si se potriveste unui numar ridicat de stiluri muzicale. Astfel, puteti canta aproape orice gen muzical cu o acustica.

Chitara electrica este potrivita rockului, jazzului si bluesului. Chitara electrica beneficiaza de diferite efecte audio, cum ar fi distorsul, wahul, delayul, etc. Pentru ca aceasta sa sune cu adevarat bine, are nevoie de un amplificator, care va da culoare notelor pentru ca o chitara electrica pret accesibil se potriveste oricarui pasionat de muzica.

Chitara electro-acustica este in mod normal folosita pe scena in timpul concertelor. Sunetul emis de aceasta este identic cu cel al chitarii acustice, insa datorita unui microfon incorporat, sunetul va fi puternic amplificat.

Daca sunteti incepator in acest domeniu, este de prefarat sa alegeti o chitara acustica, cat mai simpla, pentru a va putea obisnui cu aceasta. In timp, daca acest lucru va starneste tot mai mult interesul, ati putea opta pentru una mai sofisticata si mai scumpa.

Modelele de chitara acustica disponibile sunt nenumarate. Printre producatorii acestora se numara: Sigma, Fender, Martin, Greg Bennett Regency, Yamaha, Squier, Soundsation, Epiphone, si Oscar Schmidt.

Accesorii necesare pentru o chitara

accesorii chitara  Indiferent ca este vorba de o chitara acustica, sau una electrica, aceasta are nevoie de anumite lucruri pentru a functiona bine si pentru a o folosi cat mai usor.

  • Curea pentru chitara – aceasta este folosita de persoanele care vor sa cante din picioare. Chitara va sta intr-o pozitie in care ambele maini vor fi libere si disponibile sa atinga corzile.
  • Capodastru – Acest intrument are rolul de a apasa simultan pe toate cele 6 corzi. Astfel, acordajul chitarii se poate muta mai sus cu un numar de smitonuri.
  • Cablurile, corzile si penele sunt de asemenea esentiale unui instrumentist
  • Husa sau cutie pentru chitara – este indicata celor care obisnuiesc sa iasa din incapere cu ea. Aceasta husa o va proteja de lovituri sau zgarieturi.

Pentru a va putea relaxa pe linii melodice de vis, nu trebuie sa ezitati sa va cumparati o chitara. Aceasta va aduce in viata cumparatorului un plus de culoare si de armonie.

 

Blogger: Cerasela S.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *