Blogroll

Categorii

Arhive

Cuvantul are o imensa forta creatoare. Intreg Universul a luat nastere din Cuvant. Si totusi risipim uneori atatea cuvinte fara a le intelege sau transmite sensurile. Putem spune ca noi, oamenii moderni, am golit cuvintele de sens, ca le-am transformat din mijloace de comunicare in simple compozitii lingvistice. Cu toate acestea, unele cuvinte si-au pastrat din puterea sensului. Mai exista inca cuvinte capabile sa schimbe menirea lumii, mai exista cuvinte capabile sa schimbe destine, mai exista cuvinte magice.

Acestor tipuri de cuvinte se merita sa le acordam intrega atentie pentru ca toate lucrurile graviteaza in jurul lor ca in jurul unui centru al gravitatiei. Acele cuvinte care construiesc prietenii, acele cuvinte care au capacitatea de a opri razboaie sau de a genera progrese in modul de gandire al lumii. Astfel de cuvinte isi mai pastreaza inca din incarcatura lor mistica.

De-a lungul timpului, oameni intelepti au dat oamenilor numeroase astfel de cuvinte, insa pentru a fi urmate aceste cuvinte trebuie mai intai intelese. Din acest punct de vedere este importanta educatia. Putem defini educatia ca instrumentul de descifrare a mesajelor din cadrul cuvintelor si din acest motiv este important ca educatia sa fie accesibila oricarui om.

Cuvintele au sensuri magice pentru ca deschid ochii oamenilor si ii fac sa vada adevarurile din ei. Aceste legi sunt prezente in aproape toate religiile lumii. Numai oamenii detin puterea cuvantului si acest lucru ii face sa fie superiori tuturor celorlalte fiinte.

Detinem puterea de a face atat bine cat si rau prin puterea cuvantului nostru, precum si libertatea de a alege ce anume dorim sa realizam. Din acest motiv este foarte important sa nu tratam cuvantul ca pe un lucru simplu, ca pe un instrument care isi pierde rolul in galagia inconjuratoare. Cuvintele calatoresc de la generatie la generatie si, vrem sau nu vrem, le lasam urmasilor lumina cuvintelor noastre apuse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Despre karma

mie iul. 29 , 2015
Karma este un principiu de viata preluat din religiile asiatice. Termenul de karma poate fi interpretat in mai multe moduri. Am vizionat recent o emisiune […]
karma