Spuma care dispare
Spuma care dispare

In acest an avem bucuria de a ne bucura de Campionatul Mondial de Fotbal care se desfasoara in Brazilia. Sunt foarte multi fani ai fotbalului care urmaresc meciurile desfasurate in aceasta competitie de top. Daca ai vizionat pana acum un meci din Campionatul Mondial probabil ca ai vazut cum arbitrii delimitau locatiile in care mingea se afla si pozitia aparatorilor in cazul unei lovituri libere. Ce se intampla ? Si ce este acea substanta pe care acestia o lasa pe teren ?

Arbitrii par sa foloseasca un spray care lasa o substanta asemanatoare spumei de ras. Acestia delimiteaza locul din care se va executa o lovitura libera, dupa care se indreapta spre zidul format de aparatori pentru a masura distanta de minim 10 metri la care acestia trebuie sa se afle fata de balon.

Regula este una destul de simpla. Jucatorii trebuie sa se afle la o distanta de cel putin 10 metri fata de locul in care se executa o lovitura libera. Pana cum, aceasta regula era una care era rar respectata atat aparatorilor cat si de executantii loviturilor libere. Fie zidul de aparatori avansa cu cativa metri pentru a reduce distanta intre ei si minge, fie executantul impingea mingea cu cativa metri mai aproape de poarta.

De aceea s-a recurs la folosirea acestei spume, pentru a delimita clar locul de unde se executa lovitura libera si pozitia aparatorilor. Spuma este facuta dintr-o substanta ce contine butan si apa presurizata. In momentul in care butanul este eliberat in aer spuma se extinde. Apa din componenta ajuta la evaporarea substantei. Substanta ramane vizibila pentru 2 sau 3 minute de la aplicare.

Jucatorii par a se acomoda destul de greu cu aceasta masura, dar este o masura care nu ar trebui sa influenteze rezultatul sau stilul de joc. Dimpotriva este o masura care vine in sprijinul sportului cu scopul de a il face mult mai corect.

De admin

Un comentariu la „Cupa Mondiala de Fotbal Brazilia – Spuma care dispare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *