Se intampla de foarte multe ori sa facem diferite lucruri si sa nu ne dam seama ca acestea ne afecteaza atat de tare starea de sanatate. De fapt, mentinerea unei greutati corporale inseamna mentinerea unei stari sanatoase a organismului uman. Se intampla de foarte multe ori sa nu ne dam seama ca niste lucruri absolut banale ne pot face sa avem un stil de viata sanatos.

Stilul de viata sanatos este principalul factor care contribuie la mentinerea starii de sanatate, iar sportul este unul dintre modurile prin care poti sa reusesti sa iti tii tensiunea sub control.

De exemplu, mersul ppe jos ajuta foarte mult si contribuie la buna functionare a organismului. Chiar daca nu iti vine sa crezi, o plimbare de 1 kilometru in fiecare zi poate sa inlocuiasca cu succes medicamentele. Ceea ce trebuie sa faci este sa faci exercitii in fiecare zi pentru ca acestea iti pun sangele in miscare, iti regleaza tensiunea arteriala si contribuie la dezvoltare unor boli cardiace.

Trebuie totusi sa ai un pas vioi si sa respiri corect. Acetse lucruri te vor ajuta sa scazi tensiunea arteriala si va preveni blocarea arterelor.

Inotul este de asemenea o modalitate care te va ajuta sa te simti foarte bine. Acesta dezvolta absolut toate functiile organismului si are o influenta foarte pozitiva asupra sistemului respirator. In plus, miscarile pe care le vei face ajuta foarte mult la dezvoltarea musculaturii inimii, influentand in mod pozitiv circulatia sangelui. Compozitia morfologica si chimica a sangelui de modifica daca faci inot si astfel iti vei regla functionare corpului tau si te vei simti mult mai bine.

Mersul pe bicicleta nu doar ca te va relaxa dar iti va regla tensiunea arteriala iar nivelul colesterolului din sange va scade, tensiunea arteriala fiind mentinuta in paramentri normali.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *