Angajatorii cauta tot timpul candidati care sa se poata descurca cu sarcini extinse fata de cele cerute de domeniul in care activeaza, sa nu fie limitati doar la cerintele din fisa postului. Adaptabilitatea la schimbare e singura cale de supravietuire si de reusita intr-o cariera.

Pozitiile de manager sau chiar de asistent-manager si nu numai cunosc o crestere in ceea ce priveste cerintele si abilitatile. Cum afacerile cunosc schimbari drastice chiar de la o zi la alta, organizatiile si companiile isi schimba constant strategiile, s-a schimbat si conceptia angajatorilor cu privire la angajati si indatoririle lor.

Angajatii nu-si mai pot permite luxul de a ramane multumiti cu pozitia actuala; trebuie sa isi imbunatateasca constant cunostintele si abilitatile, nu numai in propriul domeniu ci in toate aspectele legate de munca si de job. Aici intervine flexibilitatea si adaptabilitatea de care pot da dovada. Angajatorii cauta persoane care vor sa invete mai multe la locul de munca, sa se perfectioneze, sa incerce lucruri noi si sa-si asume riscuri pentru beneficiile companiei.

Cei ce se adapteaza bine la schimbarile petrecute la locul de munca sunt vazuti ca angajati care merita sa ramana in cadrul companiei. indiferent cat de minora sau majora e schimbarea, angajatul ideal nu trebuie sa se planga, sa protesteze, ci sa puna intrebari si sa cauta sa inteleaga noua cale de dezvoltare, de asemenea sa vina cu idei pentru imbunatatirea situatiei si desigur sa urmeze instructiunile primite pana la ultimul punct.

Cei care isi doresc mai mult de la locul de munca, dispusi sa se aventurezee si pe noi domenii si pregatiti sa-si asume noi roluri si atributii au oportunitatea de a invata mai mult decat cunostintele pe care le au in domeniul pentru care s-au pregatit. Doar cei care se adapteaza schimbarilor si folosesc tehnologia in continua schimbare in favoarea lor pot avea beneficii pe viitor, acumuleaza noi cunostinte, primesc responsabilitati si roluri mai importante si avanseaza pe post mult mai usor. A stagna si a intra in rutina dauneaza creativitatii. Schimbarile si responsabilitatile noi ii face pe angajati sa fie tot timpul concentrati, in alerta, desi multora nu le place cand le este deranjata rutina zilnica. Acest fapt poate fi datorat fricii de esec, astfel angajatorii trebuie sa ii motiveze, sa ii asigure ca vor avea sprijinul intregii echipe, care la randul ei este supusa unei asa-zise metode a incercarilor si erorilor.

Spiritul de echipa, competitia, ambitia, spiritul de initiativa, asumarea responsabilitatii si a riscurilor sunt calitati care va pot propulsa in cariera in aceasta perioada de criza, va puteti transforma in acel angajat de la care nu se astepta nimeni sa aduca o contributie atat de importanta la locul de munca.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *