childchild

De cele mai multe ori copilaria este cea care ajunge sa aiba repercursiuni asupra aceea ce suntem astazi. Nu sunt putine momentele in care te gandesti la o anumita actiune a ta si iti dai seama ca aceasta este una care ti se trage inca din copilarie de pe vremea cand nu stiai care ar fi efectele acelor actiuni in viitor.

Desigur ca multe dintre aceste lucruri nu sunt in totalitate legate de modul tau de a fi, ci si de modul in care parintii tai s-au confruntat cu ideea de a se comporta cu tine.

Una din influentele legate de parinti, este aceea de a nu te lasa sa iei decizii de unul singur. In cauzl in care parintii tai nu iti dadeau libertate de alegere in legatura cu lucruri simple din copilarie, precum ce culoare ai fi dorit sa aiba biberonul tau, este posibil ca in ziua de astazi sa fii codependent de deciziile unui adult. Fie ca ne place sau nu sa admitem, cei care nu sunt capabili sa ia o decizie de unii singuri au fost cel mai probabil restransi in copilarie de alegerile facute de parintii lor.

Daca ai fost apropiat cu parintii tai, in special de tatal tau, sansele tale de a avea o relatie fericita in viata de cuplu sunt mult mai mari. Cercetatorii au gasit o corelatie definitiva intre modul in care te descurci in relatii si relatia paterna din copilarie.

Este destul de ciudat cum lucruri aparent inutile si inofensive pot duce la crearea unei anumite personalitati si la o anumita mentalitate cand vine vorba de propria persoana. Tot ce poti face in acest caz este sa nu iti repeti greselile si sa incerci sa nu faci acelasi lucru cu proprii tai copii. Conteaza foarte mult cum un copil isi traieste copilaria si aceasta ii poate dicta cursul vietii.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *