internet

Dependenta de internet este in ziua de astazi atat de comuna incat nici nu este considerata de unii o dependenta. In timp ce internetul ofera multiple beneficii utilizatorilor sai, ii poate afecta negativ atat din punct de vedere fizic cat si psihic.

Acceptarea este primul pas in lupta cu dependenta de internet. Intrucat este un fenomen relativ nou, nu exista suficiente cercetari despre efectele asupra sanatatii. Trebuie luate insa cateva masuri preventive pentru ca acestea sa nu apara.

Cei ce petrec majoritatea timpului acasa sunt predispusi sa devina dependenti de internet. Trebuie, prin urmare, sa se mentina tot timpul antrenati si sa nu evite activitatile fizice. O plimbare ajuta mai mult dupa o zi de munca decat navigarea online timp de cateva ore. Exercitiile fizice sunt o modalitate prin care se poate reduce timpul petrecut online si astfel nu se mai ajunge la dependenta.

Daca intr-adevar se doreste ca timpul petrecut online sa fie redus, se poate dezvolta un hobby. Oricine face acest lucru isi va distrage atentia de la internet, de la online, si se va concentra pe noua abilitate, pe noua activitate care il mentine captivat. Invata sa canti la un instrument, incepe cursuri de dans, fa orice iti place. In acest fel iti va fi antrenata mintea si vei reusi sa treci mai usor peste dependenta de online.

O alta strategie eficienta de a scapa sau preveni aparitia dependentei de internet este alocarea unui anume timp pentru navigare si pentru online. In prima faza poate fi destul de dificil, pentru ca fiecare dintre noi spunem ca ne conectam doar pentru 5 minute si acele cinci minute ajung sa devina ore. In fapt insa, 20-25 minute sunt suficiente pentru verificarea emailului, profilelor de pe retelele de socializare si actualizarea cu stirile. Daca te ajuta, iti poti programa si o alarma care sa te avertizeze cand au trecut minutele alocate.

Pune-te la somn devreme – acesta ar fi ultimul sfat pentru cei ce vor sa scape de dependenta de internet. Poate ca pare mai usor de zis decat de facut, insa daca reusesti sa iti formezi un ritm, un ciclu de odihna si activitate, organismul se va acomoda si nu vei mai sta pana la ore inaintate in fata computerului, online.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *