martialarts
martialarts

Esti foarte fascinat de un anume stil de arte martiale,dar inainte de a te inscrie la cursuri, gandeste-te bine. Chiar daca iti place, nu inseamna neaparat ca ti se si potriveste. Iata in continuare cateva repere de care sa tii cont cand vei alege stilul pe care sa il practici si cursul la care sa te inscrii.

Tine cont de obiectivul tau principal. Vrei sa te mentii in forma, vrei sa iti maresti rezistenta si forta, vrei sa slabesti, sau vrei un antrenament fizic-spiritual combinat care sa te ajute si in viata de zi cu zi? Sau poate vrei sa practici artele martiale la un nivel profesionist, pentru a merge la concursuri. Simplul motiv pentru care incepi sa practici artele martiale te ajuta foarte mult sa alegi un anume stil. In afara de tehnicile de arte martiale chinezesti si japoneze care sunt mai cunoscute, sunt inca alte cateva sute de tipuri de arte martiale, fiecare specifica unei anume regiuni a lumii. Avand atatea optiuni, trebuie sa stii exact care este scopul urmarit, pentru a face cea mai buna alegere. Iti doresti flexibilitate, apelezi la arte martiale ce dezvolta agilitatea precum Taekwondo, pentru forta si agilitate poti alege Wushu. Muai Thai si Capoeira sunt alegeri foarte bune daca vrei sa slabesti si sa iti mentii o stare generala de sanatate. Daca vrei doar antrenament pentru lupte atunci va trebui sa te axezi pe Judo, Jiujitsu, Jeet Kune Do si altele din aceeasi categorie.

Cat timp poti sa aloci artelor martiale? In afara de timpul petrecut efectiv la antrenamente, ia in calcul si perioadele de odihna pe care va trebui sa le iei, pentru a nu ajunge la epuizare. De asemenea a ajunge specialist in arte martiale necesita antrenamente indelungi si multa rabdare si perseverenta. Esti dispus sa faci aceasta investitie? Ai la dispozitie timpul necesar? Gandeste-te si fa alegerea potrivita.

Se potriveste stilul cu fizicul si personalitatea ta? Daca esti o persoana hiperactiva, inscrierea la un curs de arte martiale mai energice poate fi alegerea potrivita pentru a canaliza constructiv tot surplusul de energie. Daca esti o persoana mai calma, poti opta pentru stiluri mai contemplative de arte martiale. Fizicul are si el un important rol in hotararea asupra unui stil anume. Inaltimea, greutatea, musculatura, toate acestea te ajuta sa faci alegerea optima pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Nu in cele din urma, calificarea instructorului, distanta pana la sala de antrenament, bugetul si conditia fizica sunt alti factori care nu pot fi ignorati. Daca iti vei alege un stil potrivit vei ajunge la rezultatele dorite mult mai repede.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *