Blogroll

Categorii

Arhive

Toata lumea stie ca daca tii in tine furia, tot tie iti faci rau. Sfaturi pentru a scapa de ea te poti plange prietenilor, poti merge la un terapeut sau … sa lovesti cu o bata de baseball un dovleac cu fata fostului desenata pe el. Dar cand psihologii au vrut sa testeze care dintre aceste metode functioneaza mai bine, au descoperit ceva surprinzator – potrivit lor, ignorarea furiei te ajuta mai mult decat daca te gandesti la motivul pentru care ai ajuns sa te simti astfel.

enervare

Psihologul Brad Bushman a descoperit acest lucru in urma unui studiu in care subiectii au fost jigniti si atacati (verbal). Apoi, i-a separat in trei grupuri: primului grup i s-a dat un sac de lovit si li s-a spus sa se concentreze asupra furiei in timp ce-l lovesc. Al doilea, a primit de asemenea un sac, dar li s-a spus doar sa se concentreze asupra sentimentelor resimtite, in timp ce al treilea grup nu a primit nimic.

Cand au fost intrebati cat de nervosi se simt dupa, primul grup a declarat ca se simt deloc sau foarte putin mai relaxati. Al doilea grup a declarat o oarecare imbunatatire, in timp ce cel de-al treilea a obtinut cel mai bun rezultat, fiind cel mai aproape de calm.

In ciuda rezultatului, ma intreb, totusi, care sunt rezultatele pe termen lung? Oare iti trece furia si n-o mai resimti sau doar o ignori pana urmatoarele dati cand te vei enerva? Hmm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Globalizarea si efectele acesteia

joi mart. 26 , 2015
Globalizarea este unul dintre termenii cei mai des intalniti in ultimii ani in toate emisiunile, stirile sau mijloacele de infrormare, si cuprinde aspecte din toate […]
globalizarea