Blogroll

Categorii

Arhive

Ne intalnim deseori cu schimbari in vietile noastre. Foarte multe sunt schimbari asteptate, foarte multe sunt schimbari la care nici macar nu ne asteptam.

Ce sunt schimbarile?

Toata lumea stie ce sunt schimbarile. Sunt evenimente care ne marcheaza vietile si ne modifica perceptia asupra mediului inconjurator. Aceste evenimente care urmeaza nu pot fi impiedicate sa apara, insa ceea ce putem modifica este modul nostru de a percepe aceste schimbari.

Cum sa ne invingem teama de schimbare ?

Primul lucru pe care trebuie sa il facem atunci cand avem de-a face cu o schimbare asteptata este sa ne invingem teama de schimbare. Acest lucru este realizabil doar daca renuntam la imaginatia noastra care ne face sa ne asteptam la lucruri rele de la schimbarea respectiva. In locul acestei imaginatii trebuie sa avem abilitatea de a ne lasa purtati de val si de a lua deciziile pe care trebuie sa le luam din mers.

Ce facem daca schimbarea ne ia prin surprindere ?

In cazul in care suntem luati prin surprindere de respectiva schimbare, va trebui sa ne dezvoltam ablitatea de a fi creativi in reactiile si ideile noastre. De obicei persoanele care nu au incredere in sine se tem sa nu fie luate prin surprindere de anumite schimbari. Acest lucru poate fi tratat cu ajutorul psihologilor prin jocuri care te pun in situatii neprevazute, tocmai pentru a te ajuta sa reactionezi pozitiv la acestea.

Schimbarile, atat prevazute cat si neprevazute trebuie gestionate cu curaj si  cu incredere in sine. Aceste abilitati pot fi dobandite numai prin exercitii de adaptare la neprevazut, indiferent daca aceste exercitii de adaptare au legatura cu psihologia sau cu viata reala.

Anumite schimbari pot fi, insa, dificile sau chiar tragice. Pentru astfel de schimbari putem sa apelam cu incredere la ajutorul specialistilor in psihologie. Acestia au capacitatea de a ne ajuta prin tehnici si terapii speciale pentru a depasi schimbarile dificile.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Profesorii - lectii de viata

joi iul. 23 , 2015
Cu totii am avut profesori favoriti, oameni dedicati care ne-au schimbat vietile si ne-au modelat personalitatile. In meseria de profesor, autoritatea pe care o ai […]
profesor