Se intampla de foarte multe ori ca atunci cand copilul este foarte mic, parintele sa aiba impresia ca copilul nu intelege ceea ce i se spune sau ca face intentionat ca sa paa ca nu intelege cand de fapt, lucrurile nu sunt asa.

In momentul in care patiti asta si copilul pare ca nu intelege anumite lucruri aveti tendinta de a va invinovati crezand ca el face acest lucru pentru ca nu este suficient de educat. Ei bine, nu trebuie sa te invinovatesti in aceasta privinta pentru ca acest lucru nu tine de dvs. si mai ales ca nu inseamna nicicum ca nu este un copil suficient de istet.

Trebuie sa stii ca memoria copilului nu s-a dezvoltat suficient incat sa inteleaga sau sa retina toate lucrurile pe care i le spui tu. Oricum, nici nu trebuie sa ignori faptul ca micutul tau are o doza mult mai mare de neuroni, ceea ce il face sa fie atat de istet si sa acapareze atatea informatii.

Trebuie sa te gandesti ca micutul tau invata absolut tot. Este ca si cum tu nu ai sti nimic din ceea ce faci, nu stii sa vorbesti, sa mergi, nu stii ce inseamna anumite lucruri si cu toate astea incerci sa inveti. La fel este si copilul tau doar ca trebuie sa te gandesti ca el nu poate acapara atat de multa informatie din prima.

Este foarte important ca in momentul in care copilul este foarte mic, sa incerci sa ii induci repetitia. La aceste varste copii sunt inca in perioada de invatare si nu stiu de ce nu este bine sa faca un anumit lucru sau un altul. DIn acest motiv, trebuie sa ii repeti copilul de cate ori are nevoie pana cand intelege ce are voie si ce nu are voie sa faca.

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *