Blogroll

Categorii

Arhive

Interviul este o etapa importanta pentru carierele noastre. Ne trebuie multa pricepere si tact pentru a fi admisi, insa fara aceasta etapa, pasii urmatori din cariera nu ne sunt permisi.

Ce intrebari se intalnesc la un interviu ?

Primul lucru pe care ti-l poate cere un angajator este sa spui cate ceva despre tine. Desigur, raspunsul trebuie sa acopere aria ta de preocupari, calificarile pe care le ai si lucrurile din timpul liber care sunt relevante pentru postul pe care doresti sa il ocupi.

Apoi poti fi intrebat care iti sunt calitatile, ceea ce ar fi desigur o intrebare usoara, dar si care iti sunt defectele, ceea ce ar fi o intrebare putin mai complicata. Acest raspuns poate fi totusi folosit in favoarea ta, transformandu-ti defectele in calitati. Spre exemplu, un raspuns bun ar fi defectul de a fi foarte atent la detalii. Acest lucru dovedeste o capacitate mare de concentrare si o atentie sporita, sau faptul ca esti un perfectionist. Ce angajator nu isi doreste un perfectionist ?

O alta intrebare capcana si foarte des intalnita este faptul de a cunoaste cate ceva despre firma la care doresti sa te angajezi.Acest lucru poate spune incredibil de multe despre dorinta ta de a lucra pentru firma respectiva sau despre cat de mult te documentezi atunci cand studiezi ceva.

Un interviu nu este o activitate unilaterala, asa ca fii pregatit sa pui si tu niste intrebari angajatorului la sfarsit. Aceste intrebari trebuie puse cu tact, evitand astfel intrebari de genul cum se numeste firma sau cu ce se ocupa, adica lucruri pe care ar trebui deja sa le cunosti.

Poti fi intrebat si despre experienta pe care o ai in domeniu. Daca detii experienta de lucru este indicat sa o prezinti incepand cu ce este mai important. Daca, insa nu detii deloc experienta in domeniul in care lucrezi este important sa enumeri totusi activitatile de voluntariat sau concursurile la care ai participat la facultate.

Interviul este o etapa importanta din carierele noastre, si prin urmare trebuie tratat cu seriozitate daca ne dorim postul pentru care aplicam.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Animalele de companie, terapie pentru depresie

lun iul. 20 , 2015
Astazi, foarte multe persoane se confrunta cu depresia si asta din cauza diferitelor probleme pe care le traverseaza de-a lungul vietii. Lipsa unui partener de […]