Blogroll

Categorii

Arhive

Stim ca in urma cu cativa ani, si  mai exact prin anul 2008, firmele imobiliare erau extrem de asaltate de catre clienti fiind si una dintre cele mai profitabile afaceri.

De asemenea, mai stim ca in ziua de astazi este extrem de greu sa reusim sa vindem o casa sau un apartament pentru ca oamenii nu isi mai permit sa isi cumpere o locuinta ca sa nu mai vorbim despre tinerii care nici nu mai au vise sa aiba casa lor vreodata.

Societatea in care traim este una agresiva si nu ne garanteaza absolut nimic. Singura posibilitate prin care poti cumpara o casa este prin intermediul unui imprumut bancar.

Totusi, stiu ca exista multe persoane care si-ar dori sa isi vanda apartamentul insa stau de ceva vreme in asteptare. Pentru ca nu ne dorim sa pierdeti vremea, urmatorul articol este despre ce acte aveti nevoie pentru a vinde o casa. Iata care sunt acestea:

  • In primul rand aveti nevoie de un act care sa dovedeasca proprietatea dvs a imobilului. Asadar, aveti nevoie de diferite documente care sa demonstreze faptul ca sunteti proprietarul locuintei indiferent daca vorbim despre un certificat de mostenire, certificat de vanzare-cumparare, certificat de donatie sau certificat de imprumut.
  • Apoi, veti avea nevoie de un certificat fiscal care trebuie sa dovedeasca faptul ca nu aveti datorii la stat, ca sunteti cu impozitul sau alte amenzi la zi si trebuie sa aiba numele detinatorului, adresa corecta a locuintei si suprafata de teren aferenta. de asemenea trebuie sa tineti cont de faptul ca certificatul nu trebuie sa fie mai vechi de 3 zile ca sa fie valabil.
  • Aveti nevoie si de dovada de intabulare a imobilului care trebuie sa fie facuta la Cartea Funciara.
  • Trebuie sa mergeti la asociatia de locatari si sa scoateti o adeverinta prin care se atesta faptul ca nu aveti datorii.
  • Mai aveti nevoie de un certificat energitic si treaba este gata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Calmarea si totul despre ea

joi ian. 7 , 2016
Traim intr-o lume atat de agitata si avem atat de multe lucruri de facut incat nu mai stim niciodata cum sa facem sa ne calmam. […]