Blogroll

Categorii

Arhive

Stim cu totii cat de frumos de distrau copii in urma cu ceva vreme. Pentru ei distactia insemna sa iesi sa te joci cu prietenii in fata portii sau a blocului. Se pare ca in  ziua de astazi copii se distreaza daca stau in fata calculatorului, cu o tableta in mana sau alte lucruri.

Copii nu considera atractiv sa te apuci sa citesti o carte deoarece nu va rostul lecturii. De fapt, foarte multe persoane sunt disperate deoarece au copii si isi doresc ca caestia sa citeasca dar nu reusesc sa ii determine sa faca acest lucru.

Multi parinti stiu ca au un copil constiincioc, care isi face toate temele pentur acasa, invata foarte bine insa daca ii sugerezi sa citeasca o carte incepe sa se enerveze si pare a fi cel mai prost lucru pentru el.

Din nefericire, in lume exista inca multi copii care nu stiu sa citeasca si care nu au conditiile necesare unei educatii scolare corespunzatoare. Este cu atat mai trist faptul ca, in acelasi timp, exista atat de multi copii care se bucura de confort si care, cu toate acestea, nu citesc pentru ca, pur si simplu, nu le place lectura.

Care ar putea fi motivele? Este adevarat ca, in societatea contemporana, optiunile celor mici pentru petrecerea timpului liber si distractie sunt din ce in ce mai diverse – si, sa admitem, copiii nu traiesc intr-un turn de fildes, izolati de lumea inconjuratoare, unde toata lumea nu face altceva decat sa citeasca!

Motivul inapetentei pentru lectura ar putea consta intr-o asociere dintre excesul de urmarire a programelor de televiziune si a desenelor animate (acasa), respectiv, prea multe teme de efectuat pentru scoala.

Asadar, este foarte important sa ii explici copilului ce are de facut si sa incerci sa faci aceste lucruri in mod frecvent. Daca isi va iesi din ritm, copilul nu va  mai vrea sa citeasca.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articolul următor

Caderea parului- cauza genetica

mie nov. 5 , 2014
Toate femeile isi doresc sa fie frumoase si sa arate cat mai bine. Sigur ca parul contribuie foarte mult la infrumusetarea chipului, mai ales ca […]