Ciocolata_neagra
Ciocolata_neagra

Ciocolata este unul din cele mai preferate deserturi ale intregii populatii, indiferent de forma in care este consumata, facandu-ne sa fim dependenti de ea, dar ceea ce nu stim este ca ciocolata neagra este benefica pentru organism, fiind incarcata cu substante nutritive care afecteaza sanatatea in mod pozitiv. Fabricata din semintele copacului de cacao, ciocolata neagra este una dintre cele mai bune surse de antioxidanti de pe planeta, contribuind la imbunatatirea sanatatii prin reducerea riscului de aparitie a bolii de inima.

Ciocolata neagra este foarte hranitoare, astfel incat continutul ridicat de cacao asigura o cantitate decenta de fibre solubile si minerale si odata ajunse in corp, bacteriile benefice din componenta sa conduc la formarea substantelor cu actiune anti-inflamatorie, cu rol esential in protectia inimii si a vaselor de sange. Aceste proprietati anti-inflamatorii atenueaza inflamarea tesutului cardiovascular, iar pe termen lung reduce riscul de accident vascular.

Compusii din ciocolata neagra stimuleaza endoteliul pentru a produce oxid nitric cu rol in a trimite semnale de la artere la sistemul nervos, pentru ca acesta sa se relaxeze, si a reduce rezistenta la fluxul de sange, si prin urmare, reduce tensiunea arteriala.

Consumul de ciocolata neagra sau amaruie poate imbunatati multi factori de risc importanti in bolile de inima si la nivelul colesterolului. Ciocolata neagra poate reduce, de asemenea, rezistenta la insulina, ceea ce este un alt factor de risc comun pentru multe boli, cum ar fi bolile de inima si diabetul.

Ciocolata neagra este buna pentru creier, astfel incat stimuleaza circulatia sangvina a acestuia, precum si la nivelul inimii, imbunatatind functia cognitiva si reducand riscul de accident vascular cerebral, motiv pentru care multi studenti consuma ciocolata neagra in timpul sesiunilor de examene.

 

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *