termostate ambientale

An de an stau si ma gandesc ca odata venita toamna, trebuie sa imi pregatesc bugetul si sa fac economii, tocmai pentru ca pe timp de iarna , banii parca dispar intr-o clipita. Asta nu se intampla pentru ca imi renovez in casa sau imi cumpar haine noi sau pentru ca fac drumetii, ci pentru ca trebuie sa platesc mult pentru confortul din propria locuinta. Ei bine, asta se intampla in anii precedenti, cand inca nu aveam un termostat ambiental cu fir si nici nu apelam la micile trecuri prin care sa mentin caldura ideala din casa.

Internetul ne ajuta sa ne documentam, sa aflam lucruri noi si sa punem in aplicare tot ceea ce ni se pare ca ne va imbunatati considerabil traiul. Eu una m-am interesat cu privire la ce ar trebui sa fac astfel incat sa nu ma mai trezesc in luna martie cu buzunarele goale. Ideea e ca doresc sa le ofer copiilor mei confortul dorit, asadar, am grija ca pe timp de iarna sa nu simta nici macar o secunda frigul. Cei mici racesc repede, asa ca am facut tot ce mi-a stat in putinta astfel incat sa nu ii expun temperaturilor scazue si in acelasi timp sa nu mai platesc sume chiar atat de mari.

Iata care sunt trucurile la care am apelat si se pare ca au dat roade destul de repede:

  • Mi-am achizitionat si am pus in functiune unul din celebrele termostate ambientale cu fir de la Salus Controls. Aceasta achizitie este intr-adevar avantajoasa si imi pare rau ca nu am facut-o mai demult. Pe langa faptul ca am ocazia sa imi controlez temperatura din casa in functie de propriile mele preferinte, astfel incat sa nu fie prea frig sau prea cald, costurile achitate la final de luna au devenit considerabil mai mici. Asadar, consider ca desi investesti pe moment o anumita suma de bani, ii recuperezi odata cu trecerea timpului.
  • Acum 2 ani de zile mi-am dat seama ca desi caldura se degaja non stop in casa, tot se simtea racoare in apropierea peretilor. Am solicitat ajutorul unui specialist care imi e totodata si prieten, si mi-a marturisit ca izolatia nu e bine realizata. Asadar, odata cu venirea anotimpului cald, am investit in asta si se pare ca am avut doar de castigat. Indiferent ca stau in mijlocul casei sau langa peretele exterior, temperatura din interior e aceeasi.
  • Un truc la care apelau parintii mei inca de cand eram mica si la care am decis ca ar fi indicat sa apelez si eu e aplicarea unei folii de aluminiu pe perete, in spatele caloriferului. In acest fel caldura nu mai e degajata inutil catre perete, ci este respinsa de folie inspre exterior – adica in camera.
  • Consider ca aerisirea joaca un rol important atat pentru sanatatea familiei mele, cat si pentru atmosfera. Daca inainte aeriseam de 4-5 ori pe zi, chiar daca era noapte, acum nu o mai fac – consider ca dimineata si dupa-amiaza e suficient. In acest fel caldura nu se mai risipeste, ci ramane in interior.

Asadar, acestea sunt doar cateva din trucurile la care eu apelez pentru a face economii considerabile pe timp de iarna. Voi la ce metode mai recurgeti in astfel de situatii?

De admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *