Blogroll

Categorii

Arhive

Numerele se manifesta in diferse forme. Au obtinut importanta pe parcursul istoriei sub forma unor date importante. Istoria invatata in scoala este plina de date ale importantelor razboaie, nasteri, decese si miscari care au revolutionat lumea. Numerele sunt si parte a geografiei cand vine vorba de longitudine, latitudine, inaltime si adancime; in stiinta numerele apar in diverse formule chimice, masuratori in fizica si in diverse forme de viata la biologie. In cele din urma numerele devin parte din viata zilnica, toata viata de fapt este despre numarat, numaram oameni, numaram bani, numaram zile si numaram ani. Astfel observam ca unele numere se repeta, altele nu apar deloc, iar altele urmeaza un anume traseu pe parcursul vietii noastre. Numarul 7 este unul dintre acele numere magice, care continua sa prezinte interes pentru mase; sa vedem cateva lucruri interesante despre numarul sapte.

– are probabilitatea cea mai mare de a aparea ca adunare a rezultatului dupa o aruncare de zaruri;
– exista sapte minuni ale lumii antice;
– sunt sapte continente in lume;
– curcubeul are sapte culori – abreviate ROGVAIV;
– sunt sapte zile intr-o saptamana;
– sunt sapte note muzicale: „do”, „re”, „mi”, „fa”, „sol”, „la”, „si”;
– in majoritatea cazurilor o gargarita are sapte puncte;
– gatul la majoritatea mamiferelor este format din sapte oase;
– numarul randurilor din tabelul periodic al elementelor este sapte;
– Valoarea neutra a pH-ului care se afla exact intre alcalinitate si aciditate este sapte;
– in traditia islamica, exista sapte raiuri si sapte pamanturi; numarul de focuri din iad si numarul de usi atat catre iad cat si catre rai este tot de sapte;
– corpurile ceresti vizibile cu ochiul liber sunt soarele, luna, si planetele Mercur, Venus, Marte, Jupiter si Saturn;
– Felix Vasquez, nascut pe 7 iulie 1977 a castigat aprecierea orasului New York si o medalie de bronz pentru actul sau de eroism dovedit prin salvarea unui copil in varsta de trei saptamani.

Verificati acum daca acest numar va aduce dumneavoastra noroc. Pentru motive necunoscute, unele numere par sa se tot repete in viata unor oameni. Unele date urmeaza un model, s-a observat ca exista o anume repetitivitate a datelor si importantei lor pe parcursul vietii unei persoane. Dati timpul inapoi si analizati ce numar v-a urmarit. A fost cumva sapte?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Iata cat de mult te pot ajuta prietenele

mar dec. 22 , 2015
Prietenii sunt fara doar si poate persoanele care sunt de cele mai multe ori cei mai apropiati de catre noi. Sa spunem ca exista anumite […]